Paaspop 2014: goochelen met Vince, voor als je een grafhekel aan goochelen hebt

Huub huub, paupertruc

Clemens Lambermont ,

Weet je nog dat je vroeger zo’n programma op tv had waar goocheltrucs werden uitgelegd? Hoe je een meisje door midden zaagt, boeienkoning kan spelen, wisseltrucs en andere dergelijke kwaliteitsillusies. Goochelaar Vincent is zeg maar de Euroshopper variant daarvan en heeft de eer om het programma van de Loco Royale deze middag te openen met een workshop ‘goochelen’.

Vince heeft een kitscherig roze jasje, blonde pruik en een stem die duidt op een voorliefde voor zware shag. Of hij heeft gewoon een nachtje doorgehaald. Hoe dan ook, Vince is een hele foute vent. Daarbij is zijn lieftallige assistente een nogal droogkloterig geval en samen zijn ze een pauper-variant van Hans Kazan. Kortom: heb je altijd al een hekel aan extravagante goochelshows gehad, dan is dit je ding.

De workshop ‘goochelen met huis-, tuin- en keukenspullen’ is hilarisch slecht. Het geheim  van de meeste trucs wordt onthuld met de bijbehorende woorden: “Kijk, kan je gewoon voor een paar euro in de winkel kopen”, om vervolgens te laten zien dat er in de buigende lepel een scharniertje zit. Al leer je ook absolute toptrucs. Bijvoorbeeld hoe je een elastiekje kan laten verdwijnen en uit je mond weer tevoorschijn kan toveren. Bedankt, Vince, altijd al willen weten hoe je dat doet. 
 

Daarnaast laat hij ook, met vrijwilligers uit het publiek, op geniale wijze in ‘slowmotion’ zien hoe trucs worden uitgevoerd. Ondertussen schudt hij moeiteloos enkele topgrappen uit zijn mouw. “Hallo dit is Martijn, zijn cluppie is misschien verboden maar hij staat hier toch” en “Doe eens met je kont schudden. Oké geil, schud nu deze kaarten maar.” Humor om te lachen met Vince. 

Vince is eigenlijk gewoon een belabberde variant op de kinderfeestjesgoochelaar. Maar P Paaspop heeft (zeker op het gedeelte wat de Ramblas heet) bij vlagen ook wel wat weg van een belabberd kinderfeestje. Dus zo erg is het eigenlijk niet. Flauw, hersenloos vermaak en je leert ook nog een paar trucjes die je aangeschoten in de kroeg uit kan voeren. Wat heb je nog meer nodig om je Paaspop zaterdag mee te beginnen?