Paaspop 2014: Ganz verspeelt de stormende opkomst niet

Het publiek wacht af in tevredenheid

Michael Janiec ,

Openen van de Stardust Stage is een uitdaging. Beginnen met een lege zaal kan de droom (en tevens de nachtmerrie) van menig aspiratie-dj zijn. Zeker als je zo snel naar het momentum toe bouwt, is het des te spannender.

HET CONCERT

Ganz, Stardust Stage, 19 april 2014.

DE ACT

Ganz gaat hard. In enkele maanden tijd is zijn succes werkelijk ontploft. Getekend worden bij het label van de Engelse Plastician heeft hier zeker aan bijgedragen, maar de deal met Sony spant toch wel de kroon. Met een tour in Australië als mogelijk gevolg, evenals getekend worden voor een commercial van een groot A-merk. Ganz is momenteel één van de grootste talenten in Nederland qua bass-georiënteerde dance.

HET NUMMER

UK-house in de vroege fase brengt er wat ritme in. Het swingt lekker. Een dubstep-nummer van Redlight ertussen, met klappende kicks die de energie opvoeren. Sublieme remixen van herkenbare nummers zijn de leidraad. Maar ook genoeg eigen materiaal wordt gespeeld. Vleugje reggae op driekwart van de set geeft een buffer voor de energie. Ook Chase and Status - 'Eastern Jam', door velen gezien als een doorslaggevend nummer voor de introductie van toegankelijke dubstep, komt aan bod. Genoeg trap, maar niet de doorsnee meuk die de massa zo leuk vindt.

HET MOMENT

De manier hoe Ganz de energie erin houdt, door vocale nummers te mengen met een stevige baslijn. Ganz voert het tempo met timing op terwijl de feestgangers binnenstromen. Binnen een uur staat de zaal goed vol en bijna iedereen blijft ook kijken.

HET PUBLIEK

Nog weinig aan het begin. Kleine groepjes spreiden zich over een groot oppervlak. Krap een half uur later staat het halfvol. De meeste bezoekers lijken er zin in te hebben, maar moeten nog op gang komen. Een groot deel van de mensen staat er al voor Yellow Claw lijkt het wel.

HET OORDEEL

Het is een lekkere set met een goede selectie aan nummers om er gemakkelijk in te komen. Het bouwt op van een lege zaal naar een volle. Iedereen blijft staan en zo hoort het ook. Prima optreden. 

DE FOTO