Paaspop 2014: Foreign Beggars mist cruciale synergie Paaspop 2014: Foreign Beggars mist cruciale synergie

Gemis van tweede mc is moeilijk te negeren

, Michael Janiec

Paaspop 2014: Foreign Beggars mist cruciale synergie

Gemis van tweede mc is moeilijk te negeren

Michael Janiec ,

Het grote geschut wordt ingezet vooraf aan de show bij Foreign Beggars. Vlammen schieten uit het podium en laten bliksemsnel een warme gloed achter bij de voorste rij. Ideaal voor de mensen die hiervoor bij Guerilla Speakerz stonden, want ze snakken naar meer. Een microfoon wordt bij de dj-booth gezet. Het zou knallen moeten zijn bij hiphop/dubstep-act Foreign Beggars, maar de ware vuurknal blijft uit.

HET CONCERT

Foreign Beggars, Stardust, zaterdag 19 april 2014.

DE ACT

Foreign Beggars hebben in enkele jaren een waar niche weten te maken binnen de dubstep, maar ook daarbuiten. Hun karakteristieke combinatie van twee mc's staat wereldwijd bekend als energiek, rauw en direct. Binnen de kortste keren hebben ze Nederland weten te veroveren, al zijn ze hier nog niet vaak geweest. Dit is de eerste keer voor de act op Paaspop en de verwachtingen zijn hoog. Smetje: het publiek moet het doen met maar één mc, waardoor het energieniveau gelijk een stuk lager ligt.

HET NUMMER

Alle bekende nummers worden dynamisch afgewisseld. 'Seven Figure Swagger' om de show te beginnen. Berekende scratches van de dj en veel materiaal van 'I Am Legion', hun alias voor de samenwerking met Noisia. Eigen tracks krijgen een trapsausje, andere gaan meer richting de UK garage. Het nummer 'Get A Bit More' begint met een solo van de mc en schakelt vervolgens van trap naar grime en zelfs een vleugje metal. Snelle overgangen en abrupte stops geven het live-optreden een hiphop-vibe. Lekker.

HET MOMENT

De poging van de mc om Nederlands te praten en de grappige manier waarop hij 'Paaspop' uitspreekt.

HET PUBLIEK

Aanvankelijk is het nog druk in de Stardust. Guerilla Speakerz heeft daarvoor gezorgd en het moet eigenlijk een inkoppertje zijn voor Foreign Beggars om dit niveau vast te houden. Dat lijkt aardig te lukken, maar op den duur is het energieniveau te laag door het tekort aan een mc. De Stardust loopt geleidelijk aan leeg terwijl Foreign Beggars vragen om meer.

HET OORDEEL

Hoe strak de show van Foreign Beggars ook is: een band zonder een bassist zet je ook niet op het podium. Datzelfde telt voor deze Britten die we niet anders kennen als een dj en twee mc's. Dat de vocalen van een van de twee mc's uit een kastje komt, vult de leegte op het podium niet op en komt zelfs vreemd over. Typisch gevalletje van 'een gemiste kans'.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven