Paaspop 2014: lederhosen aan en inhaken maar met Die Lustige Schlagerfreunden Paaspop 2014: lederhosen aan en inhaken maar met Die Lustige Schlagerfreunden

Hapklaar vermaak voor alle lagen van het Paaspop-publiek

, Freek Verhulst

Paaspop 2014: lederhosen aan en inhaken maar met Die Lustige Schlagerfreunden

Hapklaar vermaak voor alle lagen van het Paaspop-publiek

Freek Verhulst ,

Wat verwacht je van een act die zich 'Die Lustige Schlagerfreunden' noemt? Exact: lederhosen, een zangeres die zich Heidi noemt, en veel - heel veel - schlagermuziek. Het Paaspop-publiek komt massaal af op dit vervroegde Oktoberfest (want ook hier vloeit het goudblonde gerstenat rijkelijk), getuige de enorme rij voor de ingang van het Theater.

"Als wir 'Jawohl!' sagen, dan rufen sie 'heeee!'", vat showmaster Thorsten het niveau van dit feestje in één zin samen. De ene schlagerklassieker na de andere wordt ingezet en wie niet mee kan zingen, compenseert dat door gretig te klappen op golden oldies als 'Ich Bin Wie Du'.
 
Zoals kenmerkend is voor dit festival, is ook hier het publiek extreem gevarieerd. Waarbij opvalt dat de jongere bezoekers de gelegenheid vooral aangrijpen om nog meer bier dan gewoonlijk te drinken, en zij het hele gebeuren op het podium vooral ironisch aanschouwen. Dit in tegenstelling tot het oudere, veelal vrouwelijke en praktisch gecoiffeerde deel van de aanwezigen, die oprecht met volle teugen genieten van de klanken van wat waarschijnlijk hun jeugd is.
 
Onze jolige levensliederenvriendjes gaan al ruim een decennium mee en dat is te merken aan de souplesse waarmee het Bayerische Karneval in gang wordt gezet. Die Lustige Schlagerfreunden vormen een clichématige karikatuur van alles wat men met Duitsland kan associëren, die vooral hapklaar vermaak voor de zaterdagavond biedt. Vanaf de eerste klanken kronkelen al verscheidene polonaises door het theater en met de uitgedeelde Duitse vlaggetjes wordt gretig gezwaaid door de gelukkige die er een heeft kunnen bemachigen. Kortom; gemütlich ein bisschen tanzen und das schmeckt mann sehr gut!

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven