Paaspop 2014: De Jeugd van Tegenwoordig: hitjes pompen en veel springen Paaspop 2014: De Jeugd van Tegenwoordig: hitjes pompen en veel springen

‘Mond open, ogen dicht, wodka uit de fles’

, Jenny Janssens

Paaspop 2014: De Jeugd van Tegenwoordig: hitjes pompen en veel springen

‘Mond open, ogen dicht, wodka uit de fles’

Jenny Janssens ,

De Jeugd van Tegenwoordig op Paaspop, dat kan maar één ding betekenen: dit wordt vast en zeker een leuk feestje. Dit Amsterdamse viertal is een graag geziene gast op Nederlandse festivals en is daardoor ook niet meer uit de line-ups weg te denken. Vjèze Fur, Faberyayo, Willie Wartaal en Bas Bron hebben al op vele hoofdpodia gestaan, ze breken bijna jaarlijks Lowlands’ Alpha af en vandaag zal de Apollo er aan moeten geloven.

HET CONCERT

De Jeugd van Tegenwoordig, Apollo, zaterdag 19 april 2014.

DE ACT

Deze Amsterdamse jongens zijn zelf allemaal de 30 al gepasseerd, dus ‘jeugd’ mag je ze niet meer noemen. Ze doen het echter doen sinds ‘Watskeburt’ (2004) nog steeds goed als sfeermaker op festivals. Vjèze Fur, Faberyayo en Willie Wartaal brachten vorig jaar hun laatste album ‘Ja, natúúrlijk!’ uit, wederom een album met toffe beats van Bas Bron en briljante woordspelingen van de andere heren.

HET NUMMER

De Amsterdammers hebben zorgvuldig de nummers voor de setlist uitgekozen. Dat ze pasgeleden een nieuw album hebben gemaakt, doet er even niet toe, de mannen weten dat het Paaspop-publiek de hitjes wil horen. Er wordt dan ook gelijk afgetrapt met klassiekers ‘Hollereer’ en ‘Watskeburt!?’, maar de grootste gangmaker was toch wel de vrolijke meezinger ‘Sterrenstof'. 

HET MOMENT

Als Willie vraagt "Zijn jullie al dronken?", haalt hij van achter zijn rug een fles wodka tevoorschijn. "Hebben jullie zin in wodka?", roept hij vervolgens. Het publiek op de eerste rij krijgt al vrij snel door wat er gaat gebeuren: gratis drank. Of, nou ja, als je geluk hebt en vooraan staat. Een heleboel jonge meisjes (zeer waarschijnlijk onder de 18) probeert zich nog een weg naar voren te wurmen. Vjéze aka Vieze Freddy legt het even uit en scandeert, "mond open, ogen dicht, wodka uit de fles!" En dan loopt Willie naar de eerste rij van het publiek om de monden vol te gieten, alsof het water is.

HET PUBLIEK

De Jeugd van Tegenwoordig trekt in de Apollo ook voornamelijk jeugd aan. Groepjes meisjes stellen zich vooraan op om een blik van Vjèze, Yayo of Wiwa op te vangen. Het duurt even voordat iedereen écht op gang komt, maar gaandeweg het optreden staat ook iedereen achterin de tent op en neer te springen. Ook al zijn er weinig diehard fans, iedereen lijkt het naar zijn zin te hebben.  

HET OORDEEL

Een staaltje hoogstaande rap is dit optreden niet te noemen, maar al met al heeft De Jeugd de tent wel op zijn grondvesten doen schudden door al het gespring van het publiek. Het was vooral een partij hitjes pompen en goed gek doen. De mannen weten hoe ze moeten entertainen, ze weten ook wat het publiek wil en passen zich daar dan ook moeiteloos op aan. Voor drie kwartier ordinair feesten was De Jeugd in de Apollo wel de juiste plek.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven