Paaspop 2014: Coely laat de planken beven

Constant applaus voor groot talent

Michael Janiec ,

Coely is afkomstig uit Antwerpen maar dat zou je niet zeggen. De R&B-zangeres klinkt zo Amerikaans als het kan en haar liedjes doen niet onder voor grotere acts uit de Verenigde Staten. In twee jaar tijd van het lokale jeugdcentrum naar ons eigen Nederlandse Paaspop. Dan doe je iets goed.

HET CONCERT

Coely, Roxy, zondag 20 april 2014.

DE ACT

Coely is aanwezig met dj en de rapper DVTCH NORRI$. Een dynamische optreden vindt plaats, met veel hart voor de zaak. De energie spat ervan af en het voelt allemaal goed voorbereid en toch spontaan aan. Coely doet het cool, zonder blikken of blozen. R&B, soul en hiphop geïnspireerde beats, gecombineerd met zang, dansbare ritmes en rap. Echt voor de dansvloer bedoeld.

HET NUMMER

In feite heeft Coely nog maar één EP op zak, dus veel materiaal is er nog niet. Desondanks weet ze het hele optreden lang te boeien en schiet debuutsingle 'Ain't Chasing Pavements' er bovenuit.

HET MOMENT

Tijdens eens van de nummers van Coely raakt ze een hoge noot zo precies en zo lang dat het net is alsof ze in een trance zit. Het publiek barst uit in een enorm applaus, terwijl de noot nog niet is afgelopen. Een windvlaag speelt met de flappen van de tent waardoor het podium ook nog eens anders wordt belicht. Het is een surrealistische ervaring.

HET PUBLIEK

Een uitgelaten publiek verkeert in een enorm goede stemming. Iedereen weet wat ze te wachten staat, laat het optreden van deze krachtpatseres over zich heen komen en gaat mee in alles wat er gebeurt. Meeklappen gebeurt met de minste aanmoediging.

HET OORDEEL

Het hartelijke applaus dat bijna een minuut lijkt te duren, liegt er niet om. Ondanks dat het verzoek voor het laatste nummer afgeslagen moet worden, mogen we hier van een geslaagde kleine vijfenveertig minuten muzikale entertainment spreken. Jeugdige passie is wat Coely ademt.

DE FOTO