Paaspop 2013: Will and the People, de teleurstelling van Paaspop

Een stonede band verliest de fans

Anne de Leeuw ,

De 'kampers' van Will and the People krijgen het publiek niet los. Met zijn glazige oogjes lijkt de zanger zich op een andere planeet te bevinden. De muziek is onverstaanbaar en lokt zeker niet uit om te dansen, hoewel het dansmuziek zou moeten zijn.

CONCERT
Will and the People, Apollo, zaterdag 30 maart 2013.

MUZIEK
Reggaepop.

PLUS
De trompettist maakt de muziek af en toe nog een beetje spannend. Hij creëert een soort James Bond-sound. Het laatste nummer, de hit 'Lion In The Morning Sun' zorgt voor een stuiterende menigte.

MIN
Met zijn panterprint-mutsje is zanger Will Rendle een vreemde verschijning. Het uiterlijk van de band past bij de muziek die ze maakt. Een beetje aparte muziek voor een doelgroep die niet te moeilijk doet en het wel prima vindt dat bijna elk liedje hetzelfde is. De band is knetterstoned en maakt weinig contact. Het publiek kakt in en mensen lopen weg. Het is een saai optreden, de fans zijn duidelijk teleurgesteld, en dat lees je af aan hun gezichten.

CONCLUSIE
Will and the People zou een feestband moeten zijn, maar ze maken dat zeker niet waar. Waarschijnlijk is de muziek beter te verdragen als je zelf ook stoned bent.

CIJFER
5