Paaspop 2013: The Kik sluit de Restolounge met een heel klein feestje

Frisse nederbiet of uitgekauwde gimmick?

Dyon Schlebos ,

Nederland is inmiddels wel bekend met The Kik. Iedere vrijdag sluit de band de week muzikaal af in waan-van-dag-programma De Wereld Draait Door en single Simone was een bescheiden zomerhit. Vlotte babbelaar Dave von Raven brengt met zijn nederbietformatie een man of vijftig in de Restolaunge aardig in beweging, maar routine loert om de hoek.

 

CONCERT

The Kik, Restolounge, vrijdag 29 maart

 

MUZIEK

Dave von Raven gaat met The Kik verder waar hij met The Madd er in 2010 de brui aan gaf: jaren '60 beatmuziek. Eerst in het Engels en al snel overgaand op het Nederlands. Op debuutalbum Springlevend staan eigen composities, maar ook naar het nederbietvertaalde songs. Zo is het origineel van Simone The Dancer van The Allusions.

 

PLUS

Er hangt een Brabant-gezellige sfeer in de Restolounge. Er wordt nog een broodje bal besteld, een biertje getapt en een groepje dertigers staat vooraan het podium te dansen op de vrolijke retro-popmelodieën van The Kik. De band speelt strak, heel strak. Met veel dank aan drummer Ries Doms. Voor de liefhebbers is er nog Toon Herman's 'Mien waar is mijn feestneus' en 'De Vogeltjesdans'. Nog een grote plus: Dave von Raven is niet na elk nummer oeverloos aan het woord.

 

MIN

Het gaat The Kik allemaal heel gemakkelijk af. Zo makkelijk, dat routine de show insluipt. Daarnaast moet je een liefhebber zijn van de nederbiet van The Kik, anders gaat het je al snel tegenstaan. Elk nummer heeft wel iets herkenbaars, waarvan je als muziekliefhebber kan denken dat het allemaal wel heel makkelijk geknipt en geplakt is. Dat met de Beatles-bewegingen erbij maakt het tot een (bedoelde?) gimmick. Toon Herman's 'Mien waar is mijn feestneus' en 'De Vogeltjesdans'.

 

CONCLUSIE

The Kik doet wat het doet: beatmuziek a la Beatles en The Byrds omtoveren naar nederbiet. Ben je hier gevoelig voor dan zijn de benen moeilijk bedwingbaar voor een dansje. De nederbietrevival van The Kik is leuk voor even.

 

CIJFER

6.5