Paaspop 2013: Headbangers verenigen zich bij Testament

Oude metalrotten laten horen en zien hoe het moet

Roy Verhaegh ,

Paaspop beschikt dit jaar over een ruim aanbod aan metal, maar van al die acts spant Testament de kroon. Velen vallen in het niet bij deze thrashmetal-formatie, wanneer de eerste riffs door de Phoenix knallen. Testament geeft een workshop in het spelen van metal en laat menig nekwervel uit zijn kolom schieten.

CONCERT
Testament, Phoenix, zaterdag 30 maart 2013.

MUZIEK
Testament speelt pure thrashmetal zoals dat in de jaren '80 bedacht is. Als Metallica, Anthrax, Megadeth en Slayer behoren tot de Big Four, dan is Testament de vijfde speler die boot net heeft gemist. 

PLUS
Van alle metalacts die vandaag hebben mogen spelen, laat Testament even horen hoe het werkelijk moet. De set begint met nieuwere nummers als 'Rise Up' en 'More Than Meets The Eye'. Maar de band weet ook oudere fans tevreden te stellen met 'Into The Pit', 'Practice What You Preach' en 'Over The Wall'. Zanger Chuck Billy beschikt over een mobiele microfoonstandaard met een groen lichtje, waardoor hij vrij kan wandelen en zo zijn energie kan overbrengen op het publiek. Ook leadgitarist Alex Skolnick bespeelt vol passie zijn instrument. In deze koude tijden krijgt Testament eindelijk het publiek echt op gang. 

MIN
Het enige dat aan te merken is op de show van deze metalveteranen is dat ze niet altijd even goed op mekaar ingespeeld zijn. Bij vlagen spelen ze langs elkaar af, is het geluid net iets te schel, maar dat mag de pret niet drukken. 

CONCLUSIE
Hoewel Testament waarschijnlijk de oudste act van het festival is (sinds 1986 bezig), de Golden Oldies niet meegerekend, zijn ze werkelijk in optima forma en ontstijgen ze elk niveau van iedere jongere zware act vandaag. De band straalt enthousiasme uit en weet zo met gemak het publiek te overtuigen.

CIJFER
8,5