Paaspop 2013: Nederland te warm voor IJslandse Sólstafir

Muzikaal sterke band sluit tournee in paas sferen af

Tamara Scholten ,

De IJslandse band Sólstafir heeft een maand touren erop zitten als ze op hun laatste dag Paaspop aandoen. De band is muzikaal erg sterk en de muzikanten lijken erg goed op elkaar ingespeeld te zijn. Het publiek lijkt even te moeten wennen aan de vrij onbekende band, maar ontvangt Sólstafir met open armen.

MUZIEK
Sólstafir betekent 'stralende zonnestralen' in het IJslands. Ironisch, want de muziek en de teksten zijn uitermate somber te noemen. Redelijk onbekend in Nederland, maar de Roadburners onder ons zullen het kennen: vorig jaar stond de band tijdens het festival in Het Patronaat. 
 
PLUS
De muzikanten zijn goed op elkaar ingespeeld. De bandleden lijken er even in te moeten komen, maar als ze eenmaal de smaak te pakken hebben, slepen ze het publiek mee in de duistere fantasiën van de wereld van Sólstafir. 
 
MIN
Sólstafir neemt veel tijd tussen de nummers door. Dit is bijna storend te noemen, hoewel het de band vergeven wordt, omdat ieder nummer onwijs lang duurt. Op het moment dat de zanger "This song is for the girls. Can I hear the girls?" door de tent roept, komt er maar weinig respons uit het publiek, dat vooral uit mannen lijkt te bestaan. 
 
CONCLUSIE
Sólstafir is een uiterst sterke liveband die nog veel te weinig bekend is in Nederland. Ondanks dat de heren al een maand aan het touren waren, is het optreden ijzersterk. De band lijkt wat schuchter in het begin, maar komt er per nummer beter in en bij het laatste nummer begeeft het publiek zich helemaal in de wereld van Sólstafir.
 
CIJFER
9