Paaspop 2013: Skunk Anansie flirtend door een grote hitshow

Dayènne Bax ,

Na de Memphis Maniacs mag Skin en haar band de mensen trakteren op een regen van hits. Vol verwachting zijn ze, maar niet voor niets, want een concert waar je U tegen zegt krijgen ze. Als er nu nog mensen zijn die niet warm gedanst, gesprongen of geschreeuwd zijn, hebben ze niet genoeg genoten.

CONCERT
Skunk Anansie, Apollo, Vrijdag 29 maart 2013.
 
MUZIEK
Wie kent de hits van Skin en haar bandleden nou niet? Iedereen kent wel één of twee (of meer) nummers van ze. En dat is te merken.  Ze zijn een graag geziene band op festivals over de gehele wereld. Elk concert is weer een feestje, maar dat komt omdat Skin zo energiek is als wat.
 
PLUS
Energiek, dat is één ding dat zeker is. Skin danst, springt en schopt in het rond. Flirt met de cameramannen, met haar bandleden, met het publiek, eigenlijk alles wat los en vast zit. Hoewel de hitjes al vrij snel worden gebracht en het publiek een beetje inzakt tijdens de wat minder bekende nummers, krijgen ze iedereen weer volledig mee als ze weer een hitje spelen. Tijdens “Weak” loopt ze over handen, crowdsurft ze over het publiek en ook tijdens het allerlaatste nummer in de toegift feest ze met de meute mee. Daar houden we van.
 
MIN
Het concert kent wat inzak momenten. Ook zijn deze taferelen al eerder uitgevoerd op meerdere concerten wat het voor de bezoeker die vaker naar Skunk Anansie komen kijken niet meer origineel is.
 
CONCLUSIE
Skunk Anansie is één brok energie. En dan met name Skin. Ze weet er een enorm feest van te maken waar het publiek maar al te graag in mee doet. Spelen alle hitjes als “Hedonism” en “Charlie Big Potato”. Dit maakt het geheel tot een memorabel moment om het later nog vaak over te hebben. 
 
CIJFER
8,5