Paaspop 2013: Oi! Stage op de zaterdagavond

Veel gezelligheid en kwaliteit in de tent

Michael Janiec ,

Oi! is verantwoordelijk voor de line-up op twee avonden in Roxy. Veel relatief bekende namen delen het podium in een tent die toch één van de drukker bezochte blijkt. Hoe dit uitpakt hangt echter af van de kunsten die de dj's weten te vertonen. Zo ook tijdens deze zaterdagavond.

Brutuzzzz

Na de Red Bull Threestyle show is dan eindelijk Brutuzz aan de beurt. Hij staat geconcentreerd boven de draaitafels en zijn uiterlijk doet bijna aan een monnik denken. De stijl die hij draait is een afgewogen mix tussen herkenbare en met vlagen ook diepe dubstep. Tussendoor wordt het aangevuld met energieke nummers. Voor menig dubstep-liefhebber van het eerste uur zal het hoogstwaarschijnlijk goed in de oren klinken. Hij weet de platen met veel timing aan elkaar te mixen en vertelt daarmee een inleidend verhaal. In de aanloop van de verdere programmering is zijn selectie veelal gepast. Zo nu en dan vinden er wat uitschieters plaats, maar die passen wel in het grotere geheel. 

Joker

Joker is een bekende naam bij veel dubstep-liefhebbers. Sinds 2008 hebben zijn klanken een waar niche weten te vormen in de scene. Het karakteristieke geluid wordt gekenmerkt door een pakkende melodie en stevige bass. In zijn eigen recht vrij uniek binnen het genre. Een uitstap naar grime vindt in zijn set ook plaats. Nog steeds in respect tot het geheel van de avond, maar het gaat weer een tandje harder. Joker’s draaistijl is zoals je dat van een degelijke dj zou verwachten. Er wordt eigenlijk weinig aan toeval overgelaten. De bekende danceklassieker 'Sandstorm' van Darude komt ook voorbij met een heus Joker dubstep-sausje eroverheen. Het publiek vindt het geweldig.
 

N-Type

De aanwezige ‘mc’ weet tussendoor goed de hoogtepunten te benadrukken in de sets. Het publiek pakt dit goed op, ook bij het optreden van N-Type. Hij wordt door velen gezien als een ware legende in de dubstep. N-Type heeft een diep gewortelde geschiedenis binnen het genre. Een typisch geval van jong geleerd en oud gedaan. Zijn label ‘Wheel and Deal’ is verantwoordelijk voor een aantal prominente namen binnen het diepe dubstep genre. Hoe zijn set te omschrijven is? Heel veel opbouw met strakke timing. De beste man heeft daarin een zekere monopoliepositie. Zijn collectie van platen is veelal exclusief. Veel van deze nummers zijn nooit uitgebracht of moeten dat nog worden. Wat in elk geval blijkt, is dat hij de vinger goed aan de pols heeft weten te houden. Er is eigenlijk steeds minder plek voor ouwehoeren. Als een roofdier weet hij kundig het publiek in zijn greep te houden door opbouw na opbouw te stapelen. En dat allemaal zonder energie te verliezen.