Paaspop 2013: Raketkanon knalt knetterhard

Eigenzinnige Vlamingen van Raketkanon sluiten geen compromis

Dyon Schlebos ,

Bam! Ineens is daar eind 2012 het debuut van het uit Gent afkomstige kwartet Raketkanon: RKTKN #1. Compromisloos, rauw op je dak, vervreemdend, in your face. De albumrecensies zijn unaniem vol lof. Beste debuutplaat wordt er zelfs geroepen. Is dat live ook zo?

CONCERT
Raketkanon, Jack Daniel's Stage, vrijdag 29 maart.

MUZIEK

Raketkanon is alles wat je moeder niet leuk vindt: Chaotische vuige noise rock met flarden sludge a la Melvins en weirdo rock dat doet denken aan Mike Patton's Tomahawk. Gooi dit alles in een blender, draai het volume naar 11 en je hebt Raketkanon.

PLUS
De Jack Daniel's tent is voor de helft gevuld en er lopen al mensen weg als uw recensent de Gentenaren van Raketkanon komt aanschouwen. Dat belooft wat. Het is te hopen dat de weglopende mensen oordopjes zijn halen en terugkomen, want dit wil je niet missen. Raketkanon knalt knetterhard zonder blaam. De band verveelt geen moment. Afwisselende tempo's en songstructuren, vreemde effecten op de mic en een schreeuwlelijk van een zanger die al na het derde nummer over de hekken en tussen de Paaspoppers te vinden is.

MIN
Raketkanon stopt tien minuten te vroeg!

CONCLUSIE
Een geslaagde vertaling van debuut RKTKN #1 naar het live-circuit. Raketkanon maakt de verwachtingen waar en doet daar nog een schepje bovenop. Met het take it or leave it geluid van de Gentenaren zal niet elke Paaspopbezoeker vrolijk de Jack Daniels tent uitlopen, maar het optreden ook niet snel vergeten.

CIJFER
9