Paaspop 2013: Racoon: 'Maak elkaar niet af, geef elkaar een kusje'

Racoon vervolgt zegetocht op Paaspop

Jessy de Cooker ,

Met een groot applaus wordt Racoon onthaalt door het Paaspoppubliek. Een aankondiging is niet nodig voor deze Zeeuwse band: no-nonsense lopen de bandleden op en zetten meteen hit 'Took A Hit' in. Dit typeert de band, die liever zelf de aankondiging verzorgt en een fenomenaal optreden geeft.

CONCERT
Racoon, Apollo, 30 maart 2013.

MUZIEK

Wie kent Racoon niet? De feelgoodmuziek van de band is inmiddels verweven met de hedendaagse Nederlandse popmuziek. 'Liverpool Rain', het laatste album van de band, is groots ontvangen door critici en publiek en ook single 'Oceaan' is een monsterhit geworden. Racoon is een hitmachine zonder haar echtheid te verliezen.

PLUS

Het openingsblok 'Took a Hit', 'Freedom', 'No Mercy' en 'Laugh About It' grijpt de Apollo meteen bij de strot. Na deze opening staat Racoon meteen met 2-0 voor. Deze Zeeuwen wanen zich onoverwinnelijk en krijgen de tent meteen aan hun voeten. Het is duidelijk dat Racoon aan Nederland wil bewijzen dat het na het winnen van de Popprijs op dezelfde weg verder gaat. Verder in de set komen andere hits als 'Oceaan' en 'Love You More' voorbij. Bij beide nummers brult de Apollo de songteksten keihard mee. Het is duidelijk dat dit Racoon’s grootste hits zijn, maar Racoon is meer dan dat. Racoon is op dit moment de beste band van Nederland. De kou inspireert zanger Bart van der Weide nog tot de uitspraak: "Maak elkaar niet af, geef elkaar een kusje".

MIN
Minpunten kent dit optreden op Paaspop eigenlijk niet. Alleen het feit dat het publiek door de ballad voor Jamie, een meisje dat te jong overleed, heen praat is minder. Toch krijgt ook dit nummer een applaus.

CONCLUSIE
Met een foutloos optreden heeft Racoon bevestigt dat het inmiddels een van de grootste Nederlandse bands van dit moment is. Denk nu eens na, wie is er op dit moment groter dan Racoon?  

CIJFER

9