Paaspop 2013: Ontdooien bij Navarone

Gedegen rock van Navarone boeit genoeg

Dyon Schlebos ,

Als je houdt van stevige rock van eigen bodem (RaketKanon daargelaten), kun je vandaag je (paas)ei kwijt bij de Jack Daniels stage. Aan het Nijmeegse Navarone de taak de koude lijven van het binnenwandelende Paaspoppubliek warm te spelen met goeie ouwe jaren '70 rock.

CONCERT
Navarone, Jack Daniel's Stage, vrijdag 29 maart

MUZIEK 
Op jaren '70 gestoelde bluesrock met als opvallendste wapenfeit: zanger Merijn van Haren. 

PLUS 
Navarone staat met beide benen op de grond. Een solide band met dito zanger. De longinhoud van Merijn van Haren is gigantisch en varieert van fluisterzang tot zuivere cleane uithalen die in de verte doen denken aan Chris Cornell in topvorm. Van Haren is daarnaast ook een echte frontman en weet het Paaspoppubliek van het eerste uur direct enthousiast te maken. Dat én de cover van Whole Lotta Love van Zeppelin.

MIN
Hoewel Navarone solide is en Van Haren een meer dan prima zang laat horen, blijft het toch een beetje steken bij gedegen rock. Er valt niets te ontdekken bij de band dat de oren extra doet spitsen. De lange uithalen van Merijn van Haren zijn een moordwapen, maar dit komt bijna in elk nummer terug waardoor het een overkill wordt. Hierdoor is het ineens niet meer zo heel speciaal en is de charme er wel vanaf na dik een uur.

CONCLUSIE
Navarone is een goedgekozen opener van Paaspop in de Jack Daniels tent. Gedegen rock met een zanger die een longinhoud op het publiek uitstort dat een grijns op je gezicht tovert. Iets meer eigen smoel en iets minder hetzelfde lange-uithaal-trucs van Van Haren en Navarone mag blijven.

CIJFER
7.5