Paaspop 2013: Dansen! Dansen! Dansen! Met Maxim Hartman

Dans voor Maxim en win kaarten voor de volgende Paaspop

Clemens Lambermont ,

Ex-Rembo en VPRO-coryfee Maxim Hartman houdt er tegenwoordig aparte manieren op na om zich te vermaken. Tegenwoordig host hij een hele vage versie van So You Think You Can Dance in de Loco Royale waarbij het ‘niet uitmaakt hoe goed je danst, maar of je lekker danst’. En wie het lekkerst danst, die wint uiteindelijk kaarten voor de Paaspop van volgend jaar.

CONCERT
Lekkerrrrr Dansen Met Maxim, Loco Royale, zondag 31 maart.
 
ACT
Het concept is simpel: er wordt een doorsnee discoklassieker gedraaid en vervolgens kijkt Maxim wie het lekkerste losgaat. Uiteindelijk mogen zes uitverkorenen shinen op het podium en maken ze kans op een plaatsje in de finale. Maar daarvoor moeten ze wel hun beste moves showen op iets wat je het beste zou kunnen omschrijven als een muzikale mindfuck. Van een Tetris-dubstep mix, naar country, naar hip hop, de dansers op het podium moeten er maar wat van maken. Stemmen besteedt Maxim uit aan het publiek. Diegene bij wie het hardst geschreeuwd wordt (kortom: wie heeft de meest enthousiaste vrienden) gaat door. Dit proces herhaalt zich drie keer en dan is het tijd voor de ‘final dance battle’.
 
PLUS
Het idee is dat de dansers voor het vermaak zorgen, en dat werkt soms best aardig. Zo is het stelletje van middelbare leeftijd die gigantisch hun best doen om sexy te dansen bij vlagen hilarisch. Verder is de muziek ook prima om lekker (mee) te dansen…
 
MIN
… maar dat ‘lekker dansen’ gebeurde slechts op het podium. In de zaal was het vooral aapjes kijken naar wat er op het podium stond. Pas aan het eind, nadat een blond meisje werd  uitgeroepen was tot winnares, kwam het publiek een beetje los.
 
CONCLUSIE
Een beetje vermaak om je drankje bij te nuttigen in de Loco Royale, meer had het niet om het lijf. Maxim Hartman voegt daarnaast weinig ‘eigens’ toe aan zijn show. De Maxim die we gewend zijn van bijvoorbeeld ‘Omroep Maxim’ lijkt volledig afwezig. Maar ach, er werden fijne danskrakers gedraaid, dat dan weer wel.