Paaspop 2013: Kraantje Pappie slingert bezoekers op en neer

Mix van hiphop, dubstep en een vleugje gabber komen samen in Roxy

Sebastiaan Coolen ,

De spanning hangt in de lucht in de Roxy. De afgeladen zaal is vol verwachting van de energiebom die het komende uur op hen zal worden afgevuurd. De bom genaamd Kraantje Pappie. De ster van de Groninger is het laatste jaar enorm gestegen en gecombineerd met de klanken van dubstepproducers Noisia is er een enorme hype rondom Kraantje ontstaan die nog steeds niet is afgenomen.

CONCERT
Kraantje Pappie, Roxy, Vrijdag 29 maart 2013

MUZIEK
Groningse rapper over kneiterharde dubstep en grimebeats. Brak in 2012 door met zijn debuutalbum Crane.

PLUS
Kraantje geeft een show in twee delen weg. Het eerste gedeelte met voornamelijk standaard hiphopbeats afgewisseld met een enkele opzwepende dubstepsound. Dit komt de sfeer in eerste instantie niet ten goede. Maar dit wordt in het tweede gedeelte ruimschoots goed gemaakt en het publiek krijgt waarvoor het is gekomen. Kraantje begint met een freestyle die snel daarna over gaat in een gabberbeat die de eerste helft van de zaal doet "hakken". Als Kraan daarna over de Prodigyhit "Smack My Bitch Up" dendert is de beer los. De ene grimey beat volgt de andere op en de Roxy ontploft. Vooral bij de tracks "Waar is Kraan" en "Goud Over Shirt Heen" schiet de complete zaal in extase. Onder massaal applaus verdwijnt Kraantje weer van het podium.

MIN
Door het uitlopen van de vorige act Dearworld en de verschuiving van publiek die daar op volgt start Kraan bijna een kwartier te laat. Maar dit mag als minpunt voor de organisatie worden gezien.

CONCLUSIE
Anno 2013 is Kraantje Pappie nog steeds erg "hot" en bewezen is vandaag dat het publiek nog lang niet op de Groninger is uitgekeken. Misschien verdient Kraan nog wel een groter podium aangezien de Roxy vandaag al uit zijn voegen barstte.


CIJFER