Paaspop 2013: “Hoe ik me wapen tegen de kou? Met een slaapzak en een vrouw”

Bikkelen op de Paaspop-camping

Clemens Lambermont ,

Afgelopen nacht was het weer stervenskoud op het Schijndelse platteland, iets waar de Paaspop kampeerders natuurlijk niet omheen konden. Hoe was de eerste nacht overleven op de camping?

“Gewoon een slaapzak, joggingsbroek en genoeg… uhm aspirientjes, dan kom je er wel. ’s Ochtends een rondje over het terrein rennen en dan ben je al weer opgewarmd”, aldus Perry uit Vorstenbos. Of hij nog tips heeft om je te warmen tegen de kou? “Een vrouw”, schreeuwen zijn maten achter in de tent. Dat is ook precies hoe Harm en Jelmar uit Schijndel erover denken: “Een slaapzak en een vrouw.” Of ze nog tips hebben voor de mensen die vanavond nog moeten overnachten? “Nou, een slaapzak en twee vrouwen.”

En die vrouwen lijken inderdaad best een goede optie, want Evi, die een paar tenten verderop zit, heeft het helemaal niet koud gehad. Haar geheim: een stretcher, luchtbed, twee truien, joggingbroek en drie paar sokken. Wat verder vooral als overkoepelend antwoord wordt gegeven is ‘drank’. “Gewoon genoeg zuipen en dan voel je het vanzelf niet meer”,  is ongeveer wat je bij elke tent als antwoord krijgt. 

Maar naast zuipen, truien en vrouwelijk schoon zijn er ook creatievere (en illegalere) oplossingen te vinden. Daarvoor moet je bij de camper van Stef en Maria zijn. “Gewoon voor een uurtje een gaskacheltje aanzetten. Mag eigenlijk niet, maar werkt ontzettend goed.”  En daar heeft ook Nikki, die naast hen in een tentje zou overnachten, dankbaar gebruik van gemaakt. “Eigenlijk dacht ik ‘ik ga niet tussen dat stelletje liggen’, maar ja, ik was mijn bedje vergeten. Heb dus maar met drie dekens in een hoekje van hun camper geslapen.” 

Wat wel een gouden vondst blijkt is het kampvuur wat ’s avonds aangestoken wordt. Lekker opwarmen en samen dronken ouwehoeren. “Ik snap alleen niet waarom ze dat kampvuur niet ’s ochtends weer aansteken”, aldus Stef. “Dan kan iedereen na een koude nacht weer een beetje opwarmen.”