Paaspop 2013: Kensington is een 6 gemiddeld

Utrechtse band moet wellicht een duidelijke keus maken

Robin van Essel ,

Dit wordt de beste recensie van Kensington die ooit geschreven is. Als 3voor12-recensent is ondergetekende uiteraard een bijzonder zure mening toegedaan en vindt hij Kensington uiteraard helemaal niks. Dat heb je allemaal al eens gelezen. Maar op Paaspop draait het meer dan op andere festivals om het feestje dat het publiek ervan maakt bij een optreden. Daarom laten we de bij deze band per definitie gekleurde mening achterwege en vragen we de toeschouwers wat ze ervan vonden.

CONCERT
Kensington, Apollo, zaterdag 30 maart.

MUZIEK
Nog even een introductie: Kensington was in het verleden nog te betrappen op wat progressieve uitspattingen, experiment met elektronica of, God verhoede, emocore. Tegenwoordig speelt de band makkelijk behapbare poprock.  Voormannen Eloi Youssef en Casper Starreveld zijn klaar voor de stadions: ze hebben de coole rockposes goed onder de knie, hebben galm op hun gitaren en weten hoe ze het publiek moeten bespelen. Het aantal hits, zoals 'Home Again', 'Let Go' en 'Youth' nemen overhand in aantal toe en worden in de Apollo dan ook luidkeels mee gezongen.

PLUS
Goed, wat vindt dat publiek er eigenlijk zelf van? Linde en Hilde uit Emmen zijn fans: “Ze hebben superveel energie. Het is zo'n unieke mix van stijlen. En die cover ('Keep Your Head Up' van Ben Howard, red.) was geweldig. Heel goed en origineel gedaan.” Sebastiën uit Nijmegen kende de band nog niet. “Ik vond het supervet. Lekker hard. Ik was verbaasd toen ik hoorde dat ze uit Nederland komen.”

MIN
Ricco komt uit Schijndel en was minder enthousiast. “We vinden dit eigenlijk best een kutband. Oké, die ene single is wel leuk. En die cover. Maar verder te makkelijk, echt zo'n catchy 3fm-bandje. Nou ja, wij zijn dan ook zeikende Hollanders.” “Het is zo dertien in een dozijn. Het is ook saai, er gebeurt weinig. Aan het einde kwam er wel wat meer energie in,” aldus Michiel, ook uit Schijndel. Maartje uit Den Bosch is ook niet te spreken: “Ik vind het véél te hard! Maar mijn vriend vindt het leuk, dus ja.”

CONCLUSIE
U leest het. Kensington heeft het lastig. Voor sommigen is de band niet poppy genoeg, voor de alternatieve muziekliefhebber veel te slick. Anderzijds gebeuren er hier en daar nog wel wat spannende dingen op het podium, zoals de elektronica in afsluiter 'Send Me Away' en een sterke Ben Howard-cover. De band spreekt een groot publiek aan, en dat is knap. Maar er moet wellicht een duidelijke keus gemaakt worden, tussen het alternatieve circuit en de grote zalen. Nu lijkt het er vooral op dat Kensington het allebei wil, en dat maakt het niet geloofwaardiger.

CIJFER
Uit onze steekproef kwam een 3, een 6 en een 9. Dat is een 6 gemiddeld.