Paaspop 2013: Minimaal aantal vuisten in de lucht in de Loco Royale

Heavy Metal Disco haalt vanalles uit de kast, maar verwart te veel

Dayènne Bax ,

Hell yeah! Heavy Metal Disco, dachten vast een hoop metalheads. Heel erg bedrogen komen ze niet uit, maar echt heel veel kans om te headbangen hebben ze niet. Jammer, maar het uurtje is goed gevuld met allerlei metal-disco-pop covers.

CONCERT
Heavy Metal Disco, Loco Royale, zaterdag 30 maart 2013.

MUZIEK
Ja, muziek is er zeker. Naast de 'normale' heavy metal worden er ook pop metalcovers van onder andere Britney Spears, Ricky Martin en Boney M gedraaid. En dit allemaal aan elkaar gedraait. Dit zorgt ervoor dat er een soort lange mashup wordt gecreeërd. Het gaat alle kanten op. Er staan als metalchicks uitgedoste dames op het podium die het publiek mee opzwepen. Naast deze muziekspektakel kun je even lekker los in de pit of even je heupen loszwaaien en limbo dansen. De Loco staat in het begin vol, maar loopt naar mate de avond nadert steeds meer leeg.

PLUS
Het is een gezellige boel, iedereen heeft zin in even een lekker potje heavy metal. Dit krijgen ze ook zeker. Metal nummers met een vleugje disco erdoor, tof! De ene DJ heeft een masker opgezet en de ander grunt een nummer mee, wat overigens niet helemaal goed uit de verf komt, maar dat mag de pret niet drukken. Over de top en gezelligheid, daar draait het om vanavond bij de Heavy Metal Disco.

MIN
Overzichtelijk is het niet. Het springt van de hak op de tak, de nummers die het publiek kent en waar het dan ook het meest mee los gaat worden na een aantal seconden weer afgezet waardoor niet iedereen zijn aandacht erbij kan houden en afhaakt.

CONCLUSIE
Leuk idee, dat zeker, maar of het helemaal 100% goed is uitgevoerd daar kunnen we niet zeker over zijn. Het gaat mondjes maat en met de juiste (bekendere) nummers los, maar dat vasthouden lukt ze niet. Dat is jammer, want de opzet is leuk bedacht.

CIJFER
6