Paaspop 2013: Gojira is 'the heaviest matter' van het weekend

Zware materie schudt de Phoenix flink door mekaar

Roy Verhaegh ,

Gojira heeft een nummer dat heet 'The Heaviest Matter In The Universe'. Daarmee is al snel een link gelegd naar Paaspop, want ze zijn met gemak de zwaarste band van dit weekend. De voormalige Master of Rock-stage trilt op zijn grondvesten als deze band zijn eerste noten laat vallen.

CONCERT
Gojira, Phoenix, zaterdag 30 maart

MUZIEK
De vier Fransozen maken metal op hun geheel eigen wijze. Ze zetten een unieke sound neer die op het eerste gehoor heel simplistisch lijkt, maar veel meer herbergt als je iets beter luistert. Geen fancy gitaarsolo's, maar donderen tot de tent uit mekaar valt.

PLUS
Gojira beschikt over een setlist waar je bang van wordt. Ze knallen open met 'Explosia' en gaan via 'L'Enfant Sauvage' langs 'Toxic Garbage Island' naar 'Vacuity'. Op het muzikale niveau is niets aan te merken, die is namelijk van de bovenste plank. Deze blijkt wederom tijdens de drumsolo, die heel sterk uitgemixt is. Dat deze sterk uitgemixt is, zorgt er helaas wel voor dat de rest in het niet valt.

MIN
Het geluid is de grote spelbreker. Gojira mag dan weliswaar de luidste band van het weekend zijn, maar het geluid staat dusdanig ingesteld op de drum en bass dat het snel één grote brei aan geluid word. De gitaren zijn nauwelijks te onderscheiden en dat zijn juist de smaakmakers van dit gitaargeweld. Ook staat de zang veel te zacht, waardoor uiteindelijk de band totaal niet tot zijn recht komt.

CONCLUSIE
Als het geluid beter was afgesteld was Gojira werkelijk overweldigend geweest, nu is het helaas net iets te veel van het goede. Reactie van het publiek is minimaal en erg braaf, waarschijnlijk omdat ze er dus niet echt nummers uit kunnen halen. De Franse metalheads verdienen beter.

CIJFER
6