Paaspop 2013: Firebeatz zzzzaagt ze zalig

Hilversums/Tilburgs duo weet wat goede electro house is

Bas van Duren ,

De ster van het duo Firebeatz is al een tijdje rijzende. Jaren geleden begonnen op de Rockacademie in Tilburg en tegenwoordig een dikke hit met electro-house stamper 'Dear New York'. De grote doorbraak in de VS lijkt eigenlijk een kwestie van tijd, maar daarvoor hebben de jongens zeker nog tijd om ook op een festival als Paaspop hun mix- en producerskwaliteiten te laten horen.

CONCERT
Firebeatz, Bavaria Playground, vrijdag 29 maart 2013.

MUZIEK
Electro houzzzzze. Dat Firebeatz een 'z' op het einde heeft, moet wel voortkomen uit het feit dat het duo houdt van de buzzsaw baslijnen. Deze, gecombineerd met een keiharde basdrum, mondt uit in van-dik-hout-zaagt-men-planken-house. Letterlijk.

PLUS
De eigen producties van Firebeatz zijn van een hoog niveau. Tussen alle andere electro-house hits vallen nummers als 'Gangster' en 'Dear New York' totaal niet uit de toon. Sowieso is 'Dear New York' een ontzettend vet nummer met een uitgekiende sample van The Beastie Boys en een dikke breakbeat die The Prodigy had kunnen maken. Klassieke hits als Groove Armada's 'I See You Baby' in de Fatboy Slim remix wordt geremixed (halllo inception), Icona Pop's 'I Love It' wordt met de bijl bewerkt en ook Justin Timberlake's 'Suit & Tie' ontkomt niet.

MIN
De set begint plat met het verschrikkelijke 'Cannonball' van Showtek. De geschikt-voor-radio-hardstyle doet het weliswaar goed bij het jeugdig publiek, maar een begin als deze is totaal overbodig. Variatie is er voor de rest van de anderhalf uur durende set niet ontzettend veel, een uitstapje hier of daar was wel fijn geweest.

CONCLUSIE
Firebeatz weet dondersgoed wat een publiek wil horen en zijn ook in staat om kneiterharde platen te maken. Als ze zich nog een beetje meer onderscheiden door te verrassen met hun platenkeus, dan staat ze niets meer in de weg om Heel Erg Groot te worden.

CIJFER
8