Paaspop 2013: Faberyayo laat niet het achterste van zijn tong zien

“Nog één bier over? Oke, nog één laatste nummer.”

Michael Janiec ,

Al een jaar of tien bezig, maar nog steeds zijn jongensstreken niet verleerd. De tent zit al stampvol als het optreden begint. Ingeleid door zijn live-band kwam Faberyayo met een dikke jas het podium op. Zijn eerste tracks worden geweid aan het weer. Een herkenningspunt wat hij goed weet te benutten om het publiek warm te maken.

CONCERT
Faberyayo, Roxy, Paaspop 2013
 

MUZIEK
Deel van de formatie van “De Jeugd Van Tegenwoordig.” Klassiekers als ‘Watskebeurt’ en ‘Buma in me zak’ aangekleed in een akoestisch jasje, maar ook zijn nieuwe solo-album 'Coco' komt aan de beurt. Warme klanken en teksten met voornamelijk raps en een vleugje zang door Faberyayo zelf.
 
PLUS
Iedereen is het wel eens over het kutweer. Met zelfverzekerde routine weet hij de nummers aan elkaar te rijmen. Haast wel met nonchalance, maar dat maakt zijn dankbaarheid naar de band en publiek wel goed. Het eerste deel van het optreden wordt duidelijk benut om het publiek mee te krijgen. “Wie is er dronken? Oké, goed. Heeft er nog iemand zin in een biertje?” In ruil voor een aantal blikjes bier weet hij het publiek wel mee te krijgen. Zo ook met een wave. Wat vooral opvalt, is dat de muziek en presentatie het koele klimaat doet vergeten. De toetsenist doet zelfs een solo of twee en het publiek kan dat waarderen.

 

MIN
De routine is er wel van af te lezen. Het was duidelijk dat we niet van een nieuwe presentatie kunnen spreken. Het is best goed, maar er had wellicht meer in gezeten.
 
CONCLUSIE
Het publiek geeft een indruk de krachten te willen sparen. Het optreden is hierop berekend, dus zeker van meerwaarde. “Nog één bier over? Oke, nog één laatste nummer.” Faberyayo weet het principe van geven en nemen goed te benutten om de temperatuur omhoog te krijgen.
 
CIJFER
8