Paaspop 2013: Epica zo vals als een kraai

Pyroshow en lichttechniek blijkt kers op een slecht gebakken taart

Tamara Scholten ,

Epica wordt door Dennis Weening aangekondigd als Nederlands' beste metalband, maar weet deze eer niet waar te maken met een middelmatig optreden in de maar voor driekwart gevulde Phoenix Stage. Aan de pyroshow, de lichttechniek en de aankleding van de bandleden ligt het niet, wél aan de stem van zangeres Simone Simons. Ondanks dat de band al 10 jaar speelt, lijkt de zangeres nog steeds de noten niet echt te kunnen raken.

CONCERT
Epica, Phoenix, zaterdag 30 maart 2013.

MUZIEK
Symfonische metal met roodharige zangeres en grunts van beide gitaristen.

PLUS
De pyroshow staat als een huis, zelfde geldt voor het licht. De band lijkt er erg veel zin in te hebben en weet dit enthousiasme ook naar het publiek over te brengen. Pluspunt was ook het moment dat de toetsenist even bruut mee ging spelen op de gitaar van een van de gitaristen. 

MIN
Al bij het eerste nummer wordt duidelijk dat Simone echt niet bij stem is. Dit legt een duidelijke stempel op de rest van het concert, hoewel de dubbele grunts van de gitaristen dit nog een beetje goed kunnen maken. Ook de technische problemen met het drumstel en de onderbreking van de set als gevolg weten geen geheel van de show te maken.

CONCLUSIE
Na tien jaar ervaring én door de presentator van de tent aangekondigd worden als 'beste metalband van Nederland' mag een perfecte show verwacht worden. Helaas blijft dit uit. Zonde, want als Simone gewoon haar noten zou weten te halen, zou de show echt geweldig kunnen zijn voor de metalliefhebbers. 
 
CIJFER
4