Paaspop 2013: Douwe Bob windt vrouwen om zijn vinger

De Elvis look-a-like laat de vloer trillen

Anne de Leeuw ,

Douwe Bob, genomineerd voor de 3FM Serious Talent Award, zorgt voor een enthousiaste, dansende menigte op Paaspop. Wanneer hij zijn hit ‘Multicolored Angels’ inzet, begint het publiek te gillen. Het mannelijke publiek is duidelijk door de vrouwen meegesleept naar dit concert. Ze kijken een beetje beduusd naar hun vrouwen die bijna kwijlend naar Douwe Bob staren.

CONCERT
Jack Daniel’s Stage, Paaspop, Schijndel, 30 maart 2013

MUZIEK
Pop/Jazz/ Country/ Folk/ Blues

PLUS
De hele tent is gevuld. Douwe Bob, de jongere versie van John Mayer, krijgt vrijwel alle meisjes aan zijn voeten. De driestemmige zang is perfect op elkaar afgesteld. De gitarist speelt heerlijke gitaarsolo’s in elk nummer. De jonge drummer, die iets weg heeft van Justin Bieber, gaat helemaal los op de drums.

MIN
Douwe maakt weinig contact met het publiek, de gillende bakvisjes vooraan krijgen gedurende het concert één knipoog. De rest van het concert houdt hij zijn ogen gesloten. De toetsenist is niet te horen, behalve wanneer hij een solo mag doen en die is niet bepaald indrukwekkend.

CONCLUSIE
De muziek is het soort dat je kunt luisteren wanneer je met je haren in de wind in je cabrio rijdt. Als je fan bent van John Mayer, Elvis, the Beatles en/of Johnny Cash, vindt je deze sound ook heerlijk. Hij verdient het om de Serious Talent Award te krijgen.

CIJFER
8