Paaspop 2013: Dope D.O.D. weet de houten vloer goed te laten beven

Unieke draai aan hiphop met sterke presentatie

Michael Janiec ,

Jay Reaper, Skit Vicious en Dopey Rotten zijn samen Dope D.O.D. Een bekende rap formatie op festivals inmiddels. Niet alleen in Nederland, maar ook Europa en zelfs in de Verenigde Staten. Op 20 april zullen ze hun nieuwe cd presenteren met de naam: Da Roach. Hun laatste CD is alweer anderhalf jaar oud. Vandaag staan zij tijdens Paaspop 2013 in de Roxy. Kan het trio hier een blijvende indruk achterlaten?

CONCERT
Dope D.O.D, Roxy, zondag 31 maart.
 
MUZIEK
Rauwe engelstalige hiphop in het subgenre brag 'n boast. Duidelijk aanwezige Noisia stempel op de producties met de herkenbare Noisia bass.
 
PLUS
Ze weten duidelijk waarmee ze bezig zijn. De drie heren presenteren met veel expressie en schuwen er niet van om met ledematen een punt te maken. Veel charisma en zelfvertrouwen. Ze weten het publiek goed mee te krijgen en binnen de kortste keren zijn de houten planken aan het beven.
 

MIN
Het is kwalitatief, maar eigenlijk ook veel van hetzelfde. De herkenbare sound van Noisia die elk nummer siert is sterk, maar na een aantal klinkt het lichtelijk eentonig.

CONCLUSIE
Waar de fans voor gekomen zijn hebben ze wel gekregen. Een strakke presentatie van hun 'What Happened' dat in 2011 voor de grote doorbraak zorgde. Ook het nummer 'Redrum' uit 2009 wordt gespeeld. Muzikaal en lyrisch zit het in ieder geval goed in elkaar. Het trio is goed op elkaar en het publiek ingespeeld. De heren geven een authentieke indruk van de identiteit die ze in hun teksten presenteren.
 
CIJFER
8