Paaspop 2013: Cinnaman laat de sneeuw smelten

Zomerse house heeft tijd nodig

Bas van Duren ,

Hij staat er bij in een wit shirt en een zwart petachtig ding. Daardoor lijkt het alsof er een sushi-chef staat te serveren in de Bavaria Playgrounds. Die vergelijking is niet helemaal vreemd: net zoals een sushi-chef schotelt Yuri Boselie AKA Cinnaman een exotische mix voor en in het geval van de Bosschenaar bestaat die uit diverse vormen van house. Je moet er wel een beetje een 'acquired taste' voor hebben, maar als het in de smaak valt, dan valt het ook góed in de smaak.

CONCERT
Cinnaman, Bavaria Playground, zaterdag 30 maart

MUZIEK
Ingetogen house waarbij je je waant bij een outdoor-festival ergens in Nederland met een strandje erbij, cocktail in je linkerhand, géén sok, wel sandaal, pilletje optioneel.

PLUS
In een wereld waarin tegenwoordig de 'drop' voor veel dj's heilig is, is bij Cinnaman 'spanning' het sleutelwoord. Wat begint met de nodige deep house, wordt naarmate de tijd vordert steeds heftiger met goede uitstapjes naar acid en techno. Het toch wat commerciëlere publiek pikt bijna alles en dat is een prima prestatie. Alles wordt ook feilloos aan elkaar gemixt.

MIN
Deep house is leuk tot een bepaald moment. De grootste ommezwaai wordt na driekwartier ingezet, maar had gerust wat eerder gemogen.

CONCLUSIE
Een prima optreden, deels voor liefhebbers, maar ook voor mensen met weinig house-ervaring een goede manier om in kennis te komen met het genre.

CIJFER
7+