Paaspop 2013: Bombay Show Pig gebruikt de kickstart

... Maar draait niet lekker warm

Robin van Essel ,

Dennis is fan van Bombay Show Pig. Hij kan niet zo goed zingen, maar hij klimt desondanks bij ieder concert van zijn grote idolen dat hij bezoekt het podium op en mag dan even meespringen en -brullen. Zo ook vanavond in de Jack Daniëls. Maar voor hij goed en wel loskomt, wordt hij door een potige beveiliger de tent terug in geknikkert. Een metafoor voor het optreden, zo bleek.

CONCERT
Bombay Show Pig, Jack Daniel's, vrijdag 29 maart 2013.

MUZIEK
Hey, een man op gitaar en een vrouw op drums. Waar hebben we dat eerder gezien? Maar Bombay Show Pig is veelzijdiger dan de bezetting suggereert. Drumster Linda van Leeuwen bespeelt tegelijk orgels, samplers en elektronische drumpads, wat de immer-gerade-aus-beuk-elektropunk van voldoende variatie voorziet. Daarom groeide Bombay Show Pig afgelopen jaar uit tot de indie-darlings van Nederland. En er werd afgelopen weken ook door de VS getourd in verband met SXSW, maar nu gewoon in de Schijndelse wei.

PLUS
Bombay Show Pig is een behoorlijk geoliede livemachine geworden en kan de toch best wel grote Jack Daniel's prima handelen. Het volume is oorverdovend, maar de band is goed op elkaar ingespeeld en voelen zich duidelijk thuis op het podium. En belangrijker: Bombay Show Pig heeft goede songs. Hitje 'Sancho Panza' zit al vroeg in de set, dat is lef hebben.

MIN
Dit is misschien ietsjepietsje te hip voor Paaspop. Het duurt tot het einde van de set, bij 'Shackles and Chains' en een snoeiharde cover van 'Somebody To Love' tot er vooraan voorzichtig wordt geheadbangt. Maar echt helemaal los wil het niet. Net als bij Dennis op het podium wordt het wel geprobeerd, maar lukt het nèt niet. En dat merkt de band. Er ontbreekt een tikje aan enthousiasme.

CONCLUSIE
Bombay Show Pig heeft alles, en is terecht een best wel heel populaire band geworden het afgelopen jaar. En of het komt omdat het nog vroeg is of niet, Mathias Janmaat kan nog zo hard in de microfoon schreeuwen, het grootste deel van de Jack Daniel's blijft liever bijkeuvelen.

CIJFER
7