Paaspop 2013: Blaudzun lijkt opwarmertje voor grotere bands Paaspop

Johannes Sigmund excelleert, maar krijgt de Apollo niet mee

Jessy de Cooker ,

Het is Blaudzun niet gelukt om bij zijn terugkeer op Paaspop een heel uur de aandacht van de Apollo vast te houden. Er was niks op het optreden van Johannes Sigmund en zijn band aan te merken, het was wel zonde dat de Apollo erdoorheen praatte.

CONCERT
Blaudzun, Apollo, zaterdag 30 maart 2013

MUZIEK
Blaudzun wordt getypeerd als de Nederlandse Arcade Fire. Ze spelen eenzelfde soort bombastische folkpop.

PLUS
Het bombastische geluid dat vanaf het begin van Elephants klinkt is heerlijk. Het is typisch voor de status van Blaudzun op dit moment, en de Apollo verteert de opzwepende nummers prima. Zo is het applaus dat klinkt na publiekslievelingen Elephants en Sunshine Parade, veelzeggend; dit zijn de enige nummers die echt aanslaan bij het publiek. Toch speelt de band van Johannes Sigmund bij de terugkeer op Paaspop een goede set. Alle aspecten, van het rustige tot het uitbundigere werk, die Blaudzun uniek maken in Nederland komen aan bod.

MIN
Eigenlijk blijft er maar één vraag over: past Blaudzun wel op Paaspop? De band kan alleen de echt fans, die vooraan staan, gedurende de hele show boeien. Het midden van de Apollo verliest al snel de aandacht en praat liever met elkaar dan dat het geniet van Blaudzun. De spanningsboog ligt niet hoog bij het publiek en daardoor missen ze de schoonheid van Blaudzun. Die schoonheid was overigens niet te vinden in de eerste nummers waarin de mix volledig verkeerd stond.

CONCLUSIE
Muzikale hoogtepunten zijn er genoeg bij Blaudzun. Niet voor niets kunnen 'Midnight Room', 'Elephants', 'Sunshine Parade' en 'Heavy Flowers' wél de aandacht van het publiek vasthouden. Maar het blijft jammer dat velen niet voor Blaudzun in de Apollo lijken te zijn. Wat beklijft is de gedachte dat Blaudzun voor velen een opwarmertje voor het programma dat volgt. Het is te hopen dat Racoon, Will & The People en Kane meer crowd response krijgen van Paaspop.

CIJFER
7,5