Effenaar haalt winterfestival Stille Nacht naar Eindhoven

Met op het programma onder meer Tim Knol, Eefje de Visser en The Future’s Dust

Daan Krahmer ,

Het gaat goed met de Eindhovense festivalmarkt. Naast Hit The City en We Are Electric vindt dit najaar ook het nieuwe festival Stille Nacht plaats. Hoewel, nieuw? In het Noorden is het festival, met drie uitverkochte edities in Poppodium Underground te Lelystad, al een begrip. Geen wonder dat de organisatie dit jaar uitbreidt naar Volendam en Eindhoven. Vlak voor de kerst, op 15 december, gooit de Effenaar de deuren van de grote- en kleine zaal open voor een mooie mix van singer-songwriter, folk en indiepop. Voornamelijk van eigen bodem.

Headliner is Tim Knol. Hij laat zijn vaste begeleidingband deze avond thuis en zal enkel met zijn gitaar een optreden verzorgen. Net als in 2009, toen hij voor het eerst in de Effenaar te zien was in het voorprogramma van Johan. Tijdens zijn optreden zullen ongetwijfeld ook nieuwe liedjes van zijn aankomende derde plaat ‘Soldier On’ voorbij komen. Sub-headliner is de eeneiige tweeling Tangerine, de huidige huisband van De Wereld Draait Door. De populaire singer-songwriter Eefje de Visser maakt het rijtje headliners af.

Verder van Nederlandse bodem: de opkomende indiepop band The Future’s Dust, Lucas Hamming (bekend van het populaire tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland) en de bluegrass- en countryband Dolly, I Beg Your Pardon, die een mix zal spelen van covers en eigen materiaal.

Ook zal er een aantal internationale artiesten de planken van de Effenaar betreden. De Ierse singer-songwriter Adrian Cowley is de bekendste naam. Hij bracht zes kwalitatief goede studioalbums uit, maar brak tot dusver nooit echt door. Daarnaast zullen ook de zes koppige folkrockband Emanuel and the Fear en de Amerikaanse singer-songwriter Benjamin Winter een optreden verzorgen. Dat alles onder het mom van 'schuilen tegen de kou bij warme muziek'.

Festival Stille Nacht vindt plaats op 15 december 2013 in de Effenaar. Kaarten kosten €20,- per stuk en zijn direct in de voorverkoop gegaan.