Stukafest Eindhoven viert verjaardag en groeit in 2014 Stukafest Eindhoven viert verjaardag en groeit in 2014

Eerste namen studentenfestival bekendgemaakt

, Patric Muris

Stukafest Eindhoven viert verjaardag en groeit in 2014

Eerste namen studentenfestival bekendgemaakt

Patric Muris ,

In 2013 keerde Stukafest Eindhoven terug in het Eindhovense cultuurlandschap. Een jaar later is niet handhaven, maar groei het doel. Stukafest wordt groter en gaat internationaal binnen de stadsgrenzen van Eindhoven. De elf kamers van vorig jaar zijn er vijftien geworden en daarmee is ook het aanbod uitgebreid. 3voor12/Eindhoven, ook dit jaar weer mediapartner van het cross-over-festival, mag de eerste namen van het festival bekendmaken.

Stukastrijd, Stukahap, Stukafest, StukaFeest; het zijn allemaal termen die na vorig jaar helemaal bekend in de oren klinken en ook in 2014 zullen terugkeren. Maar liefst vijftien acts, van allerlei aard, zullen optreden tijdens Stukafest 2014. Het festival vindt plaats op 18 februari 2014, in de avond en in de nacht. Er wordt net als vorig jaar gekeken naar de mogelijkheid om van te voren weer een Stukahap te organiseren waarbij festivalbezoekers tijdens het eten al kunnen genieten van de eerste act.

Naast de reguliere programmering komt er ook opnieuw een eindfeest in de Effenaar, het zogenaamde StukaFeest. De organisatie van Stukafest 2014 is weer een heel andere dan die van 2013 en dat brengt nieuwe ideeën met zich mee. Zo zal Stukastrijd, de strijd om een plek op het festival – in dit geval op het eindfeest, dit jaar georganiseerd worden met Eindhovens dj-collectief Nachtdieren. De dj’s van Nachtdieren gaan onderling strijden om een plek op het afsluitingsfeest in de Effenaar. De organisatie denkt aan een soort Boillerroom set-up, maar dan in een studentenkamer. De strijdende dj’s krijgen allemaal een camera op hun gear waardoor de set gefilmd en gestreamed kan worden. Zo kunnen niet alleen de bezoekers, maar ook de kijkers thuis stemmen op hun favoriete dj. En die staat dan op 18 februari na middernacht in de Effenaar.

De dj die op het eindfeest mag draaien, moet dus nog gekozen worden, maar de andere namen van Stukafeest zijn wel al bekend. 3voor12/Eindhoven mag ze als eerste bekendmaken:

The Medics: Utrechtse rockband. Wellicht bekend van de single ‘City’, die ook te horen is in het voetbalspel FIFA 12.
ROLF de Band: band die Nederlandstalige liedjes verpakt in een mix van pop, ska en reggae. Bestaat dit jaar 10 jaar en komt in januari 2014 met een nieuw album.
Nachtdieren: een van de dj’s van het dj-collectief

StukaFeest 2014 - acts announcement from Stukafest Eindhoven on Vimeo.


Om te vieren dat Stukafest Eindhoven er ook in 2014 weer bij is, wordt op 27 november 2013 een (verjaardags)feestje gevierd in Dr.Ink, met livemuziek van de toepasselijke band(naam) No Matching Socks. Meer informatie over de verjaardag en over hoe oude sokken geruild kunnen worden voor een vers getapt biertje is te vinden op de Stukafest Eindhoven Facebook.

Zodra meer namen bekend zijn van Stukafest Eindhoven 2014, lees je het weer als eerste op de site van 3voor12/Eindhoven, dat ook volgend jaar weer verslag zal doen van het grootste festival op de kleinste vierkante meter.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven