Komatsu lanceert split-EP op Speedfest Komatsu lanceert split-EP op Speedfest

Band kondigt ook unieke samenwerking met John Garcia aan

, Paul Knippenberg

Komatsu lanceert split-EP op Speedfest

Band kondigt ook unieke samenwerking met John Garcia aan

Paul Knippenberg ,

2013 is een prima jaar gebleken voor Komatsu. De band bracht een goed ontvangen album uit en speelde een groot aantal optredens. Aan het einde van het jaar staat er voor Komatsu nog een grote show op het programma; tijdens Speedfest mag de band nog eens laten zien waarom het overal hoge ogen gooit. Daarnaast beleeft Komatsu op de valreep van 2013 nog twee hoogtepunten.

Het Eindhovense Komatsu begon het jaar voortvarend met het uitbrengen van debuutalbum ‘Manu Armata’. 3voor12/Eindhoven was destijds getuige van een alles verpulverende presentatie en de plaat werd in de binnen- en buitenlandse stoner- en sludge scene goed ontvangen. Dit resulteerde in voorprogramma’s van onder andere Red Fang, Karma To Burn, Truckfighters en stadgenoten Peter Pan Speedrock. Die laatste band stuurde Komatsu een uitnodiging voor hun eigen festival Speedfest, om een mooi jaar van een prachtige afsluiting te voorzien. De Eindhovense bulldozer mag de ‘Wrecker Stage’ openen.
 
Op Speedfest zal Komatsu tevens een split-EP met het Engelse Desert Storm lanceren. De plaat heet ‘Nomen Est Omen’ en bevat vier nummers waarvan Komatsu er twee voor zijn rekening neemt: ‘Cast Away’ en ‘July’. Het laatste nummer is een cover van Slo Burn. Saillant detail is dat dit een van de vroegere bands is van Vista Chino zanger John Garcia, een van de afsluiters van Speedfest dit jaar. Vandaag liet Komatsu via Facebook weten dat Garcia, inmiddels zelfverklaard fan, het nummer samen met Komatsu zal spelen tijdens Speedfest.
De split-EP wordt — uitsluitend op 10” vinyl — uitgebracht door het Einhovense label Lighttown Fidelity. In december reist Komatsu af naar Engeland om ‘Nomen Est Omen’ samen met Desert Storm te promoten.
 
Speedfest vindt plaats op zaterdag 23 november in het Klokgebouw. Naast Komatsu, dat om 14.00 uur op de Wrecker Stage speelt, komen onder andere Hatebreed, Buzzcocks en Agnostic Front naar Eindhoven. Ook zal de Eindhovense hardcoreband Tech-9 voor de laatste keer live te zien zijn. Tickets kosten € 37,50 en zijn verkrijgbaar via www.speedfest.nl. 

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven