Tourverslag Radar Men from the Moon in Zuidoost-Europa (1) Tourverslag Radar Men from the Moon in Zuidoost-Europa (1)

“Athene en Eindhoven zijn allebei klote”

, Tony Lathouwers en Guido Segers

Tourverslag Radar Men from the Moon in Zuidoost-Europa (1)

“Athene en Eindhoven zijn allebei klote”

Tony Lathouwers en Guido Segers ,

Radar Men from the Moon zijn op tour in Zuidoost-Europa. De band vertrok meteen na de succesvolle lp-releaseparty op Roadburn, die Cul de Sac bijna uit zijn voegen liet barsten. De band is inmiddels alweer terug, maar heeft speciaal voor 3voor12/Eindhoven een dagboek bijgehouden. Daarin vertelt drummer Tony Lathouwers over de beslommeringen van de spacerockers in deze uithoek van het continent, waar we momenteel vooral boze dingen over horen. Eerste halte: het zonnige Athene.

“Ik schrijf dit verslag vanuit het appartement van onze vrienden Natasa en Viktor in Thessaloniki, waar we vanavond onze tweede show spelen. Het is een wilde rit geweest tot hier. Eindelijk op tour met ons bandje, naar de andere kant van Europa voor shows in Griekenland, Servië, Slovenië en Oostenrijk. Na een paar optredens in het buitenland is dit onze eerste échte tour. 

Woensdagavond. Het is zover, we vertrekken naar Griekenland. Natuurlijk met een Brabants kwartiertje, dus iets later dan gepland. In twee dagen gaan we 2.700 kilometer rijden, helemaal naar Athene, zes grenzen over. Dwars over de Balkan met een paar uurtjes slaap per nacht. Blijkbaar hoort dat ook bij toeren; door al die prachtige landen rijden en er helemaal niets van zien. Wat we voor de boeg hebben, is een lange rit met weinig slaap en een hoop flauwe grappen.

Dan is het plotseling vrijdag en zijn we eindelijk in het drukke Athene, waar iedereen enorm druk bezig lijkt te zijn met van alles en nog wat. Aangekomen bij de zaal, blijkt dat deze nog gesloten is. We zijn veel te vroeg, omdat we ‘s nachts hard doorgereden hebben in Macedonië. Gelukkig is er een prachtig hotel voor ons geboekt, letterlijk om de hoek van de zaal. Later blijkt ook nog dat op het plein daar tegenover een ‘linkse’ community bivakkeert.
 

Marios ontvangt ons in de lobby van het hotel. Hij is ons contactpersoon in Athene. Erg gastvrij wordt ons na de lange reis iets te drinken aangeboden. Vervolgens gaan we het tijdschema doorspreken en kijken wat ons te wachten staat. De club heet AN club, dat betekent dus gewoon ‘een club’. Wat het werkelijk betekent, is iets als een groot leeg zwembad, waar alles enorm doorheen galmt. Er is een voorprogramma en daarna mogen wij om 23.00 uur aan de slag. Ze beginnen lekker laat hier, eerder op de avond is het namelijk veel te heet; gemiddeld 30 graden.

Zonder te weten wat ons te wachten staat, wordt het een te gekke show. Er is een publiek van ongeveer 200 bezoekers, helemaal voor ons bandje. Een kaartje kost €15,-, wat ons nogal aan de hoge kant lijkt. Maar wat veel belangrijker is dan de prijs, is de respons die we krijgen van het publiek. Sommige bezoekers dansen terwijl anderen met gesloten ogen genieten van onze muziek. Onze missie is geslaagd, maar wij zijn doodop. De eerste afterparty van de tour, die in een club verderop plaatsvindt, slaan we dus maar over. Maar ja, je bent op tour dus even later zitten we, met een biertje, bij die linkse community te praten met interessante en leuke mensen. We worden aan veel mensen voorgesteld en treffen ook een Griekse Eindhovenaar genaamd Jan. Jan heeft veel te vertellen, maar helaas niets goeds over Eindhoven. Hij vindt Eindhoven maar niets, maar Athene “is ook klote”. Er zijn dus toch overeenkomsten.

Na een goede nachtrust vertrekken we naar de volgende stop in Griekenland: Thessaloniki. Vanmiddag hebben we onze soundcheck al gedaan en heeft Natasa heerlijk voor ons gekookt. Gevulde paprika’s, pasta en heerlijke Griekse taart; zo slecht hebben we het niet. Daarmee komt een einde aan het eerste tourverslag. We gaan snel naar de Eightball Club om het voorprogramma te zien en dan gaan wij ons kunstje doen. Over en uit!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven