Line-up eerste Club 3voor12/Eindhoven van 2013 compleet Line-up eerste Club 3voor12/Eindhoven van 2013 compleet

New wave band capcap… cap laatste naam, eerder al Lookapony en Sidewalk bevestigd

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Line-up eerste Club 3voor12/Eindhoven van 2013 compleet

New wave band capcap… cap laatste naam, eerder al Lookapony en Sidewalk bevestigd

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Op 23 februari vindt de eerste clubavond van 2013 plaats. 3voor12/Eindhoven zal dan opnieuw drie Eindhovense bands presenteren aan het Eindhovens publiek, zoals traditiegetrouw op het hoofdpodium van Eindhoven: de Effenaar. De line-up bestaat uit drie bands, uit drie verschillende genres: poprock, Britse indierock en new wave. Na eerder Lookapony en Sidewalk al aangekondigd te hebben, is nu ook capcap… cap bevestigd.

Lookapony

Op kerstavond 2012 is de eerste naam van de eerste Club 3voor12/Eindhoven in 2013 bekend gemaakt: Lookapony. De indierock-band bracht in november een debuut-EP uit, met puike indie, met een onvervalst Britse stempel. Een van de tracks, ‘Teddybear’, belandde op de Hollandse Nieuwe en stond een maand lang op de Luisterpaal. 3voor12 NL beschouwt Lookapony daarmee als vers talent van eigen bodem; daarover kunnen wij het niet anders dan helemaal eens zijn. En vers talent uit Eindhoven wordt traditioneel als eerste voorgesteld in de Effenaar tijdens Club 3voor12/Eindhoven.

Sidewalk

Ook nieuwe releases of een voorproefje daarvan worden de laatste jaren steeds vaker gepresenteerd op de clubavond van 3voor12/Eindhoven. Op de laatste editie van 2012 presenteerden Radar Men from the Moon nog hun album ‘Echo Forever’, tijdens een transcendente afsluitshow. Op de volgende clubavond geven twee bands een exclusieve live-luistersessie van hun aankomende releases:

Clubavond-opener Sidewalk verwacht in maart met een nieuw album te komen, de eerste release van de band bij Volver Music waar het vorig jaar een platendeal tekende. Sidewalk kreeg in 2011 veel bekendheid door de release van debuutalbum ‘Tuesday’s A Day To Remember’. De band vormde een dynamische live-band en toerde door Nederland, onder andere via reizend muziekfestival Popronde. Nadat de band tekende bij Volver Music is bekend gemaakt dat het nieuwe album anders gaat klinken dan de zachte poprock-liedjes van het debuut. Het wordt iets steviger, iets meer neigend naar indierock. Dat maakt Sidewalk een ideale opener van de clubavond, voorafgaand aan de show van Lookapony.

capcap... cap

Er zit zoals altijd een opbouw in de avond. Afsluiter capcap… cap zal proberen de mensen aan het dansen te krijgen. Alhoewel de donker getinte new wave band met postrock-invloeden ook gemakkelijk kan hypnotiseren. Is het niet door de muziek, dan wel door de visuals. 3voor12/Eindhoven zag capcap... cap in september 2012 indruk maken in PopEi en plaatste de band meteen op de shortlist van de programmering van een volgende clubavond. Voor de clubavond van 3voor12/Eindhoven worden nieuwe visuals gemaakt, die live worden bestuurd en bij ieder nummer aangepast worden aan de muziek. Daarmee verwacht capcap... cap een nog intensere live-performance te krijgen, voor een nog sterker hypnotiserend effect. Bezoekers van Club 3voor12/Eindhoven krijgen de primeur van de nieuwe lichtshow. De band biedt nog meer exclusiviteit: eind februari/begin maart verschijnt een tweede EP; verwacht dus naast de liedjes van ‘Resonance’ ook veel nieuw materiaal. De band overweegt zelfs om de digitale release te vieren tijdens het showcasefestival van 3voor12/Eindhoven.

Na de drie bands zal dj-duo I Am Duo de best dansbare alternatieve muziek blijven draaien, zo lang het gezellig is. Niet dansen, is eeuwig zonde. Het is zaterdag: het dak mag eraf!

Club 3voor12/Eindhoven vindt plaats op 23 februari 2013, in de Effenaar. Aanvang: 20.30 uur. De voorverkoop is inmiddels gestart. Kaarten kosten €5,- per stuk en zijn te verkrijgen via Ticketservice en de kassa van de Effenaar.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven