Voorproefje nieuwe Sugarettes en EP release KW&PSPS op Club 3VOOR12/Eindhoven Voorproefje nieuwe Sugarettes en EP release KW&PSPS op Club 3VOOR12/Eindhoven

Helmondse wavy pop band Nouveau Vélo opent de avond

, 3VOOR12/Eindhoven redactie

Voorproefje nieuwe Sugarettes en EP release KW&PSPS op Club 3VOOR12/Eindhoven

Helmondse wavy pop band Nouveau Vélo opent de avond

3VOOR12/Eindhoven redactie ,

Aanstaande vrijdag is er weer een nieuwe editie van Club 3VOOR12/Eindhoven, de laatste van dit jaar. De showcase laat drie bands met een heel verschillend geluid horen. Op het einde verwachten we ronduit chaos. 3VOOR12/Eindhoven zoekt de grens op en de bands hebben nieuws. Hierbij een laatste nieuwsbericht en dan zijn we er helemaal klaar voor.

Helmondse wavy pop band Nouveau Vélo opent de avond

Twee van de drie bands die vrijdag op onze clubavond spelen, zijn al aangekondigd. Daar komen we later op terug. Nu eerst aandacht voor de openingsact, de als laatst bekend gemaakte naam: Nouveau Vélo. Deze band heeft de nodige zelfspot en houdt het allemaal luchtig. Dat hoor je terug in hun muziek die klinkt alsof de zomer uit je speakers komt. Toen we vroegen naar hun biografie kregen we het volgende:

‘De jongens van Nouveau Vélo zijn niet tof. Ze zijn niet snel, niet glad als de Pindakaasvloer. Wel brengen ze je zonnige en rafelige deuntjes op authentieke wijze. Want je fret is jarig, of juist niet. Hij gaat in je fietstas mee naar het strand. Daar trakteert Nouveau Vélo op frambozegazeuse in schuurpapieren bekertjes en houdt ze de vaart erin. Je buurvrouw danst en kent The Feelies, je buurjongen komt uit Schotland en eet chips van z'n vingers. Het wordt laat die avond. Vlak ze niet uit, die jongens van Nouveau Vélo. (Pas op, heet! Radio Boskoop Serieus Talent).’

Ja, talent hebben ze zeker. Dat is duidelijk te horen op de Courgette demo, een soort van EP met drie nummers met een waar surfgeluid. De band heeft laten weten bezig te zijn met volwaardige debuut EP.  Nouveau Vélo heeft niet alleen ons enthousiast gemaakt, maar is ook officieel goedgekeurd door Eindhovense collega's van The Chase Club en Mozes And The Firstborn. Er komt fijne garage uit onze regio!

The Sugarettes (in the blend) spelen vrijdag in drie kwartier tijd een mix van eigen materiaal; oud en nieuw en van de vele andere bands van Joep van Son en Mariska Louman. Het nieuwe album van The Sugarettes, een beloftevolle indieplaat, komt later dit jaar uit. Vrijdag is alvast een eerste preview te horen. Verwacht ook een Nikoo track hier en daar als Mike aanschuift en wellicht spelen Joep en Mariska ook nog een nummer van die bijzondere soundtrack die 15 oktober gereleaset wordt. Muzikaal kan het alle kanten op gaan. The Sugarettes (in the blend) is een gelegenheidssamenstelling die je vrijdag de kans biedt om kennis te maken met vele geliefde bands uit Eindhoven die in de basis uit dezelfde bandleden bestaan.

Afsluiter Klaus Womb & Penny Super Pony Strip (KW&PSPS) presenteert vrijdag de debuut EP op onze clubavond. Het wordt een feestje. Er is nog meer voor de band te vieren, want vorige week is de allereerste videoclip naar buiten gebracht. De band belooft een “olijke boel” en neemt kleurrijke pakken en een vj mee om daarvoor te zorgen. Het zal vermoedelijk vooral de licht hysterische electro punk zijn die de boel op zijn kop zet. We gaan het zien!

Na KW&PSPS draaien de dj’s van I Am Duo de fijnste indie-electro-rock platen om dansend de nacht in te gaan, tot een uur of twee.

Nouveau Vélo, The Sugarettes (in the blend) en KW&PSPS spelen op Club 3VOOR12/Eindhoven op 23 september 2011 in de Effenaar. Luister vanavond van 21.00 uur tot 23.00 uur naar ons radioprogramma op Studio 040 voor alles over de clubavond, inclusief de muziek van de bands.

Deur open: 20.30 uur. Aanvang: 21.00 uur. Kaarten kosten  €5-, en zijn te koop via Ticketservice of de (avond)kassa van de Effenaar.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven