Kempi werkt aan nieuwe EP, mixtape en video Kempi werkt aan nieuwe EP, mixtape en video

Eindhovense rapper zet zich in voor KWF Kankerbestrijding

, Erik Zwennes

Kempi werkt aan nieuwe EP, mixtape en video

Eindhovense rapper zet zich in voor KWF Kankerbestrijding

Erik Zwennes ,

De Eindhovense rapper Kempi bracht deze ‘zomer’ nog zijn tweede album Het Testament Van Zanian Adamus, maar is nu al bezig met nieuwe projecten. Zo werkt hij aan een EP waarvan de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat en aan een nieuwe mixtape. Maar eerst verschijnt Blijven Wij nog als single.

Eindhovense rapper zet zich in voor KWF Kankerbestrijding

De Eindhovense rapper Kempi bracht deze ‘zomer’ nog zijn tweede album Het Testament Van Zanian Adamus, maar is nu al bezig met nieuwe projecten. Zo werkt hij aan een EP en aan een nieuwe mixtape.

Maar voordat beide projecten het licht zien verschijnt nog een nieuwe single van het recente album. Het nummer Blijven Wij met zanger Rolf Wienk krijgt een video en officiële release. “Ik ben nog steeds erg trots op het album. Qua timing was het misschien niet ideaal. Zo aan het begin van de zomer loop je toch wat boekingen mis, maar de plaat zelf heeft heel mooie reacties gekregen.”

De afgelopen maanden heeft de rapper zich achter KWF Kankerbestrijding geschaard. Kempi is bezig met een nieuwe EP die via iTunes zal worden verkocht. De release volgt overigens pas in het voorjaar van 2012. De opbrengst van de EP gaat regelrecht naar KWF. “Ik gebruik zoals veel mensen de ziekte vaak als scheldwoord. Dat is niet okay. Daarnaast zijn veel familieleden aan de ziekte overleden. Twee weken geleden nog mijn oma. Het voelt goed om me hier voor in te zetten.”

Een eerste track van de EP, Open Boek samen met Fresku en R. Kay, verscheen onlangs online. Daarnaast komt een cover van Guus Meeuwis’ Het Is Een Nacht er ook op. Deze track deed Kempi onlangs al live bij SlamFM. Op de EP zullen tien à elf nummers komen. “De plaat gaat over mijn leven en wat mij op dit moment bezig houdt,” aldus Kempi.

Voor wie niet tot volgend jaar kan wachten, heeft de Eindhovenaar nog wat in petto. Samen met opkomende talenten Rasskulz, Lens en de vrouwelijke mc CrazyShee vormt Kempi The Gotti Gang. “John Gotti van mijn straat EP RockNRolla was toch wel de hardste straattrack van het jaar. We gaan op die weg verder met remixen van oude Kempi tracks. Denk aan Rick Ross-achtige beats en keiharde verses gemixt door Michel Adamus. Dit zal in december als gratis download online komen.”

Download hier een snippet van de remix van John Gotti.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven