Fotoverslag stevige Club 3VOOR12/Eindhoven Fotoverslag stevige Club 3VOOR12/Eindhoven

Een rollercoaster die je niet snel vergeet

, Tekst: Bob Schellens / Fotografie: Leon Versmissen

Fotoverslag stevige Club 3VOOR12/Eindhoven

Een rollercoaster die je niet snel vergeet

Tekst: Bob Schellens / Fotografie: Leon Versmissen ,

Het affiche voor deze avond verklapt al stiekem dat het publiek alle kanten op wordt gegooid. Van de rustige authentieke rock van Nouveau Vélo tot aan de snelle bmp van Klaus Womb & Penny Super Pony Strip met daartussen ditmaal het noisy geluid van The Sugarettes.

Een rollercoaster die je niet snel vergeet

Allereerst geeft de Helmondse band Nouveau Vélo een perfecte aftrap van de clubavond. Dankzij een zelfverzekerende frontman heeft de band live een goed smoelwerk. Dit belooft wat voor hun debuut EP.

Geen voltallige The Sugarettes, wel Mariska Louman en Joep van Son, het hart van de band. Mike Dobber geeft het geheel een Nikoo-sausje. Niet verwonderlijk natuurlijk aangezien dit drietal ook samenspeelt in Nikoo. Met Joep die op de drums slaat, gitaarwerk van Mariska én verstuurde noise gecreëerd door Mike Dobber via gestuurde fx-kastjes hebben The Sugarettes vanavond een erg gewaagd geluid.

Tenslotte de meest uitgesproken band van de avond: Klaus Womb & Penny Super Pony Strip! De band versnelt de beat met zo’n 180 bpm. Toch kun je het geen hardcorde beat noemen omdat daar de beat te weinig lomp en overstuurd voor klinkt. De uithalen van -hé weer- Mike Dobber doen denken aan Bloody Beetroots. Ook de vergelijking met Aux Raus wordt veel gemaakt. De spannende donkere cape en de gasmasker-zwarte-actionman-achtige kledij maken het bizarre optreden compleet.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven