Debuut 7Zuma7 opnieuw uitgegeven als antwoord op grote vraag Debuut 7Zuma7 opnieuw uitgegeven als antwoord op grote vraag

Naast reissue 'Deep Inside' ook eenmalige show aangekondigd

, Tekst: Patric Muris

Debuut 7Zuma7 opnieuw uitgegeven als antwoord op grote vraag

Naast reissue 'Deep Inside' ook eenmalige show aangekondigd

Tekst: Patric Muris ,

De Effenaar bestaat dit jaar veertig jaar en viert dat met bijzondere shows. Naast de grote internationale boekingen, met het concert van Queens Of The Stoneage als kopstuk, is er ook gekeken naar invloedrijke bands uit Eindhoven die het feestje mee mogen vieren. In het geval van 7Zuma7 is dat erg bijzonder aangezien de band al meer dan tien jaar uit elkaar is.

Naast reissue 'Deep Inside' ook eenmalige show aangekondigd

De bandleden van 7Zuma7 zijn in 2000 uit elkaar gegaan. Ze waren in de jaren negentig, samen met Peter Pan Speedrock, voor een groot deel verantwoordelijk voor het credo ‘Rockcity’ dat achter Eindhoven werd geplakt. Elf jaar na de breuk komt de band weer eenmalig bij elkaar voor het vieren van het jubileumfeestje van de Effenaar in het kader van het veertig jarig bestaan. Toen die boeking door de Effenaar werd aangekondigd, volgde een jacht op het debuut van de band getiteld: ‘Deep Inside’. De plaat is al lang niet meer te koop waardoor de zoektocht op verhandelsites werd vervolgd. De klassieke wet van marktwerking zorgde daar voor prijzen die duidelijk maakten dat er een enorme vraag is naar de bejubelde debuutplaat van de Eindhovense band.

Platenmaatschappij Suburban Records reageerde daarop door bekend te maken het album opnieuw uit te geven en wel op een bijzondere manier: de eerste vijfhonderd exemplaren worden op paars vinyl gedrukt. 'Deep Inside' is een veelgeprezen album, volgens sommigen zelfs het beste stonerrock album ooit van eigen bodem. De reissue op vinyl was nog een stuk lastiger dan gedacht aangezien het artwork op een verouderd format was opgeslagen. Mede door social media en de Eindhoven Rockcity community is het alsnog gelukt om het originele artwork te kunnen gebruiken voor de heruitgave. De plaat is te koop tijdens de reünie show in de Effenaar, maar kan ook als pre order besteld worden. 

7Zuma7 heeft een legendarische live reputatie die de band op diverse grote festivals, waaronder Lowlands, heeft gebracht. Op 21 oktober 2011 volgt een nieuwe nulmeting. Er wordt die avond flink uitgepakt met topacts van Eindhovense bodem. Van toen en van nu. Van toen is Candy Bar Planet, onlangs weer bij elkaar gekomen na een break up in 2002, toegevoegd aan de line up. Uit het heden zijn Mozes And The Firstborn en Radar Men From The Moon, de doorstart van het gestopte Boners inc., onderwerp van een nieuw hoofdstuk van decennia lange Eindhovense muziekgeschiedenis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven