De vijf Gouwe Lempkes van Nouveau Vélo De vijf Gouwe Lempkes van Nouveau Vélo

De vijf beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

, Tekst: Nouveau Vélo en Patric Muris

De vijf Gouwe Lempkes van Nouveau Vélo

De vijf beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Tekst: Nouveau Vélo en Patric Muris ,

Een nieuwe Club 3VOOR12/Eindhoven is weer aanstaande en dan is het gebruikelijk om onze gasten te introduceren aan de hand van hun meest geliefde platen allertijden. De bandleden van Nouveau Vélo zijn nog jong, maar kennen hun klassiekers al behoorlijk. Lees hier wat de favorieten zijn van de Helmondse band die zijn muziek omschrijft als ‘healing pop’.

De vijf beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Een nieuwe Club 3VOOR12/Eindhoven is weer aanstaande en dan is het gebruikelijk om onze gasten te introduceren aan de hand van hun meest geliefde platen allertijden. De bandleden van Nouvea Vélo zijn nog jong, maar kennen hun klassiekers al behoorlijk. Lees hier wat de favorieten zijn van de Helmondse band die zijn muziek omschrijft als ‘healing pop’.

The Velvet Underground - The Velvet Underground & Nico (Rolf)

Het rauwe rock 'n roll-gehalte van Lou Reed, de avant-gardistisch achtergrond van John Cale, de simpele maar zeer effectieve drums van Mo Tucker, de donkere stem van Nico met dat Duits/Engels accent, de gruizige atonale drones en de kleine liedjes. Het is een vreemd geheel. Dit album heeft me bij de eerste luisterbeurt gegrepen en sindsdien niet meer niet losgelaten. Het is mijn favoriete album aller tijden omdat de vele bands die ik anders had willen noemen er allemaal door beïnvloed zijn. Favoriete nummer: 'I'm Waiting For The Man'.

Clap Your Hands Say Yeah – Clap Your Hands Say Yeah (Bart)

Het debuutalbum van CYHSY uit 2005 is vanaf de eerste seconde een ontdekkingsreis, eentje waar ik nog steeds niet mee klaar ben. Het album is in eigen beheer uitgebracht, de band heeft zonder verantwoording af te hoeven leggen kunnen maken wat ze wilde. De plaat is mooi en ruimtelijk opgenomen, er gebeurt veel. Ook bijzonder aan het album vind ik de teksten, Alec Ounsworth heeft een goede flow in zijn lijzige zanglijnen en laat de woorden precies op de goede plaats vallen. Een plaat die met veel plezier en minstens zo veel talent is opgenomen.

Pavement - Crooked Rain, Crooked Rain (Niek)

Achteloos briljant.

Sigur Ros - Ágætis byrjun (Twan)

De hypnotiserende zang van Jon Por Birgisson, de harmonische klanken gevormd door strijkers en blazers, en de drumritmes die het orkestrale geheel op gang brengen, gecombineerd met de opbouw van de nummers zorgen ervoor dat dit 2e album van de IJslandse mannen van Sigur Rós mijn favoriete album is. Heerlijk om in een luie stoel, met een lief klein pasgeboren nichtje op de schoot op de bank of tijdens mijn werk weg te dromen en me even op rustgevende plaatsen te wanen.

Paul Simon - Graceland (Tim en Koen (voor- en achtergronddansers))

'Graceland' komt vaak om de hoek kijken als we met vrienden naar de zee rijden, over kleine bergweggetjes slingeren of op een katerige ochtend een stad verlaten die ons de avond ervoor in z'n greep had. Het is dan wiegen, neuriën, zingen en klappen wat de klok slaat. Bij de eerste tonen van 'The Boy in the Bubble' gaan alle gezichten op zonneschijn staan, voor zover dat nog niet het geval was. Een prachtige, speelse plaat die we nog vaak op zullen zetten.

Nouveau Vélo werkt momenteel aan een debuut ep en is 23 september 2011 live te zien op Club 3VOOR12/Eindhoven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven