Grote acts uit eigen land van toen en nu tijdens Nationale Nederpop Nacht in Effenaar Grote acts uit eigen land van toen en nu tijdens Nationale Nederpop Nacht in Effenaar

Meld je aan voor vrijkaarten!

, Tekst: Patric Muris

Grote acts uit eigen land van toen en nu tijdens Nationale Nederpop Nacht in Effenaar

Meld je aan voor vrijkaarten!

Tekst: Patric Muris ,

De Nationale Nederpop Nacht is een initiatief van VPRO en vindt plaats in navolging van het succesvolle programma '50 jaar Nederpop Live'. De Effenaar is de locatie waar vele grote artiesten uit eigen land op zullen treden. Van oude garde Nits tot aan de nieuwe nationale lievelingen van DeWolff of Moke. Tijdens het evenement worden opnames gemaakt voor televisie-uitzending. En daar kun je zomaar bij zijn.

Meld je aan voor vrijkaarten!

"De Nationale Nederpop Nacht is een avond om onze liefde voor de Nederpop met elkaar te kunnen delen. Het wordt wederom een feest voor zowel artiesten als alle aanwezigen", zegt medeorganisator Jan Douwe Kroeske.

VPRO zendt zaterdag 18 september een registratie van het evenement uit op Nederland 3 van 22:00 tot 00:45 uur. Dan is er sprake van een nacht, maar de registraties worden gemaakt op een avond. Aanstaande vrijdagavond om precies te zijn. Om 20.00 uur gaat dan de eerste band het podium op waarna er nog vele volgen. We noemen alle acts even op, in willekeurige volgorde:

Nits

Supersister

Moke

Bettie Serveert

Rob de Nijs

Twarres

Van Dik Hout

Time Bandits

Lucky Fonz lll

Typhoon

Ray & Anita

DeWolff

Miss Montreal

Bovenstaande namen laten een ware tijdlijn zien. Daarin is niet alleen de verschuiving van oude naar nieuwe generatie, maar ook de verbreding van populaire muziek te zien: Typhoon representeert de enorme Nederlandse Hip Hop scene en pioniers van de Eurohouse Ray & Anita kunnen prima het podium delen met Rob de Nijs.

De liefde voor de Nederpop kent geen grenzen en ook de organisatie heet iedereen van harte welkom. Er zijn vrijkaarten te bestellen, onder het mom 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt', via www.vpro.nl/nnn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven