De vijf Gouwe Lempkes van de The Dirty Denims De vijf Gouwe Lempkes van de The Dirty Denims

De beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

De vijf Gouwe Lempkes van de The Dirty Denims

De beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

In aanloop richting onze nieuwe clubavond op 10 september in de Effenaar stellen we via de Gouwe Lempkes de bands aan je voor die op deze avond zullen spelen. Deze keer The Dirty Denims.

De beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Volgende week vrijdag, 10 september, knalt 3VOOR12/Eindhoven het nieuwe indoor poppodium seizoen in met een nieuwe clubavond. Headliner van deze avond zijn de jonge honden van The Dirty Denims. De band timmert al een poosje aan de weg en zijn zelfs te zien geweest op nationale Amerikaanse televisie. Zelfs The Boss, Springsteen himself, is onder de indruk van deze puur Eindhovense band. Waar halen ze hun inspiratie vandaan? 3VOOR12/Eindhoven zetten hun vijf gouwe lempkes eens op een rijtje.

AC/DC – Highway to hell (album)
THE MASTERS! Lekkerder dan AC/DC kan bijna niet. Maar dan kiezen we toch voor Highway to Hell, omdat er alleen maar hits op staan. Eigenlijk is het gewoon 1 goed nummer van 40 minuten haha. AC/DC is natuurlijk de all time favorite hardrock / rock ’n roll bands. Heerlijk, ongecompliceerde hardrock met geweldige gitaarriffs en een heerlijke stem ( Bon Scott! ) Enne, Girls Got Rhythm natuurlijk!

The Donnas – Spend the Night (album)
Overduidelijk de beste cd van deze all female band. Dit is de reden waarom Mirjam (zang/gitaar) een band op wou richten. Met een haarborstel in de hand en haar eerste gitaar omgehangen voor de spiegel oefenen. Allison is erg cool en een super goede gitariste ( en een lekker wijf zegt Jeroen! ) En we danken natuurlijk onze naam aan het nummer “Dirty Denim” van deze plaat.

Airbourne – Runnin’ Wild (album)
Echt ongelofelijk goede band. Ze zijn natuurlijk overduidelijk geïnspireerd door AC/DC, maar – misschien is het vloeken in de kerk – soms is het zelfs beter! Eigenlijk nog meer catchy dan hun inspiratiebron. Mirjam kan alleen maar glimlachen als ze deze muziek hoort. En ze zijn heel relaxed, deze Australiers. Backstage bij de Zwarte Cross kregen ze onze cd en ze zagen dat het goed was: “Good on ya!”. Ongelofelijk hoe zo’n klein en schattig (en gespierd! ;) ) mannetje zo ruig kan zijn op het podium!

The Living End – The Living End (album)
Vooral op deze plaat een perfecte kruising tussen twee favoriete bands van ons: The Stray Cats en Green Day. Geweldige goede songs en live een enorm goede show. En met een van de beste rock&roll gitaristen die we kennen. Wat kan die Chris Cheney ( zang/gitaar ) spelen! Check op youtube maar eens de live versie van E boogie op Festival hall ) En ze hebben zelfs een paar liedjes met een boodschap. Dus niet ALLEEN over bier, seks en rock ’n roll ☺

Green Day – Dookie
Vooral voor Thomas en Jeroen deze Dookie! Jeroen: Ik ben benieuwd hoeveel gitaristen de gitaar hebben gepakt na het zien of horen van Green Day. Bij mij dus ook het geval, Dookie kwam uit en ik was meteen verkocht. Ik vond het echt te gek, die korte catchy nummers en toen ik Billie Joe tijdens een concert alleen maar simpele grepen op de gitaar zag pakken, zag dat er zo makkelijk uit dat ik de dag erna naar Van Leest (!!) ben gegaan en een gitaar heb gekocht! Een gitaarboek van Dookie erbij om het compleet te maken met alle gitaargrepen……en zo ist allemaal begonnen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven