Dance uit Eindje FYWFE/ Party Buzz Dance uit Eindje FYWFE/ Party Buzz

Maak kennis met alle zeven organisaties die present zijn op FYWFE

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Dance uit Eindje FYWFE/ Party Buzz

Maak kennis met alle zeven organisaties die present zijn op FYWFE

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

FYWFE bestaat dit jaar uit zeven podia met meer dan 60 verschillende dj’s. Wij van 3VOOR12/Eindhoven begrijpen dat dit een gigantisch aanbod is en willen graag ons licht laten schijnen op de diverse dance organisaties die de stad rijk is. Deze keer de moederorganisatie van het feest: FYWFE en Tha Party Buzz.

Maak kennis met alle zeven organisaties die present zijn op FYWFE

WIE

Olav van FYWFE

HOE LANG BESTAAT DEZE ORGANISATIE AL

Ik had het idee voor FYWFE zo’n 3.5 jaar geleden. De URL stond al zo’n 5 jaar op mijn naam. Ik zie FYWFE in het verlengde van andere zaken die ik heb georganiseerd. Toen ik mijn eerste feesten in De (gekraakte) Villa – House of Love - gaf werkte ik samen met Tommy Kornuijt en Robado. Daarna kwamen vele bos en tunnelfeesten onder de naam Goodlife met Karel van Balen etc.  6.5 jaar geleden gaf ik Goodlife OutdO’r op de ijzeren man waarbij Minimal Eindhoven de illegale after invulde. Ik heb samen met Gideon Hommes Anticlub opgezet, en nu dus FYWFE. Ik geef al zo’n 10 jaar undergroundfeesten in wisselende samenwerkingsverbanden.

WAT IS DE DOELGROEP

Mensen die naar een drempelvrij feestje toe willen, die liefde hebben voor de Eindhovense underground scene:
de Einderground.

WAAR BLINKEN JULLIE FEESTEN IN UIT

Dit evenement is qua opzet niet bijzonderder dan andere underground initiatieven. Wat dit feest bijzonder maakt is dat het de lokale scene ondersteund. Iets wat in Eindhoven veel te weinig of te laat gebeurd. Tegenwoordig is het zó moeilijk is om een leuke locatie te vinden waar je iets kunt organiseren:…”Eigenlijk had de Effenaar dit moeten bedenken, maar dan beter”.  Als de officiële after “Fuck you were from Amsterdam” (éénmalig project) nu ook een succes wordt ben ik helemaal tevreden. Volgend jaar; “Fuck you were from Berlin” - after?!

WAT IS HET MEEST MEMORABELE FEEST TOT NU TOE

Ik denk mijn áchtste feest. Ik was pas anderhalf jaar ofzo bezig.  We begonnen in het bos in Neuenen, maar daar was al snel Politie bij. We zijn toen naar de Oirschotse dijk verkast waar we tot 11.30 s’ochtends hebben gestaan. Meestal is het stuk-kapot als je moet verplaatsen, maar hier stonden de hele nacht toch nog zo’n 350 man.  Verder was het kerstfeest in de Tri-Star sauna redelijk okay & was het feest in het maïs visueel echt dé shit.

WAT IS DE GROOTSTE NAAM DIE OOIT BIJ JULLIE GESTAAN HEEFT

Iedereen uit Eindhoven heeft bij mij gestaan. Van Arie Daily tot Zix, van Aida tot Zodiak. Alleen Miss Djax & de Acid Junkies moeten nog een keer hun bijdrage komen doen..

WIJ DOEN MEE AAN FYWFE, OMDAT...

Er verder - naast  Oud & Nieuw, STRP, Extrema Outdoor & Koninginnendag, Lakedance +  Sneakers - geen zier te beleven valt in Eindhoven.

JE MAG ONS PODIUM OP FYWFE ZEKER NIET MISSEN, OMDAT....

Je mag “mijn” podium best missen. Het gaat mij om het totale beeld, maar als Solid Decay van 20.30 tot 22.00 uur haar laatste optreden doet zou het leuk zijn als er wat volk staat!

WIE: THA PARTY BUZZ:  Johan Schellekens & Paul van Doornik ….

HOE LANG BESTAAT DEZE ORGANISATIE AL
Dat is een lastige vraag, of eerder een lastig antwoord. We hebben met deze bus – de afgelopen 10 jaar - al een bijdrage gedaan aan verschillende feesten, zo hete we vroeger de “Solarbus” en stonden we naast illegale ook op Extrema  Outdoor & Solar Festival. Verder doen we 2 keer per jaar iets in grotten van Berdorf (LB.), en dus nu voor de 2e keer FYWFE. We beschouwen ons eigenlijk niet als soundsysteem, maar meer als een clubje vrienden die graag van het goede leven genieten. Dat kan onder iedere naam, zoals Dread vibration, en nu JoJo’s Party Buzz.... Vooral gevarieerd met de stijlen van muziek. Als de vibe maar klopt in hart en nier,en de flow maar gaat waar het hoort te gaan..

WAT IS DE DOELGROEP

Vrienden, bekenden & introducés….

WAAR BLINKEN JULLIE FEESTEN IN UIT

Sfeer, spontaniteit, vriend – schappelijk - heid….

WAT IS HET MEEST MEMORABELE FEEST TOT NU TOE

We zijn al bij veel leuke dingen geweest legaal als wel underground, maar de reacties van het publiek bij onze area vorig jaar was boven iedere verwachting. In eerste instantie beschouwden we het achterveldje waar we stonden een beetje als bijzaak. Nu blijkt dat juist die plek “de meest gewilde” van het festivalterrein is.

WAT IS DE GROOTSTE NAAM DIE OOIT BIJ JULLIE GESTAAN HEEFT

Zoals gezegd doen we niet aan grote namen. Vaak zijn het vrienden die draaien, of DJ’s die net ergens anders klaar zijn.. We hebben wel hoge verwachtingen van onze line-up voor de volgende editie. Verder: Dj Gene Ferris, Dj Kruh, Dj Sam O'neill, Dj Jürgenson, Dj Danza

WIJ DOEN MEE AAN FYWFE, OMDAT...

We gevraagd zijn. Zo’n initiatief moet gesteund worden. We zijn blij en vereerd dat we mee kunnen doen. 

JE MAG ONS PODIUM OP FYWFE ZEKER NIET MISSEN, OMDAT....

Het echt de BombaGlad gaat worden. We hebben er zin an!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven