Dance, Hip Hop en Rock op Armut Macht Geil 2010 Dance, Hip Hop en Rock op Armut Macht Geil 2010

No budget festival wordt steeds diverser, maar blijft gratis

, Tekst: Patric Muris

Dance, Hip Hop en Rock op Armut Macht Geil 2010

No budget festival wordt steeds diverser, maar blijft gratis

Tekst: Patric Muris ,

Na twee succesedities van het kunstfestival organiseren TAC en WEI aanstaande vrijdag een nieuwe avond met een mix van muziek, beeldende kunst, filosofie, documentaire en debat onder de noemer 'Armut Macht Geil'.

No budget festival wordt steeds diverser, maar blijft gratis

Inspiratie voor de derde Armut Macht Geil is gevonden in Detroit, de Amerikaanse stad die te kampen heeft met ernstige armoede. Armoede gaat vaak gepaard met ellende, maar sla de historie er op na en je zult zien dat armoede ook het beste in mensen naar boven haalt. De scheidingslijn is dun. Detroit heeft naast hoge criminaliteitscijfers ook heel wat invloedrijke muziek en kunst voortgebracht.

De recessie dwong eerder al tot slim omgaan met beperkte middelen, de onlangs aangekondigde bezuinigingen op cultuur zullen deze noodzaak alleen maar verder doen versterken. Armut Macht Geil is een goed voorbeeld als het gaat om ‘van de nood een deugd maken’. Niet alleen de entree is gratis, ook de barprijzen zijn laagdrempelig. De wet van de grote getallen en de concessies die iedere betrokkene bereid is te maken voor het hogere doel, zal een dergelijk initiatief alsnog rendabel moeten maken.

Voorgaande jaren stonden voornamelijk elektronische acts op het affiche. Dit jaar is er naast Dance ook live muziek van onder andere rockact 'The Dirty Denims'. Ver na middernacht zal Y’Skid een demonstratie 'Hip Hop mixen' geven. De lokale scene is goed vertegenwoordigd en vindt een hoogtepunt in de aanwezigheid van Lady Aida die op deze avond haar 25jarige jubileum tour start. Het voorlopige speelschema ziet er als volgt uit:

20 u: dj Pure
21.30 u: Erwin van Moll
23 u: Stefan Robbers
23 u: the Dirty Denims
00:30 u: Lady Aida
1:00 u: Jozua
3:00 u Y'skid

De organisatie is nog bezig om enkele bands toe te voegen aan de line-up. Zodra er nieuwe namen bevestigd zijn, zal 3VOOR12/Eindhoven deze via Twitter bekend maken.

Armut Macht Geil vindt plaats op vrijdag 24 september in TAC en WEI van 17.00uur tot laat. Heel laat.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven