Denvis recruteert de mastodonten van Eindhoven Rockcity Denvis recruteert de mastodonten van Eindhoven Rockcity

Eindhovense rocker komt met nieuwe plaat

, Atze de Vrieze

Denvis recruteert de mastodonten van Eindhoven Rockcity

Eindhovense rocker komt met nieuwe plaat

Atze de Vrieze ,

Woensdag 13 oktober presenteert Denvis zijn nieuwe album Join The Circus in het statige Parktheater in Eindhoven. “We hebben de mastodonten van Eindhoven Rockcity uitgenodigd. Bertus Borgers, bekend van onder meer Herman Brood, Ad van Meurs aka The Watchman en Jaap van Beusekom, die ooit nog samen met Joost Belinfante de villa van Doe Maar in Eindhoven overnam."

Eindhovense rocker komt met nieuwe plaat

The Spades zijn niet meer, en dus kan rocker Denvis al zijn pijlen richten op zijn band The Real Deal. Woensdag 13 oktober presenteert hij het nieuwe album Join The Circus in het statige Parktheater in Eindhoven. “We hebben de mastodonten van Eindhoven Rockcity uitgenodigd. Bertus Borgers, bekend van onder meer Herman Brood, Ad van Meurs aka The Watchman en Jaap van Beusekom, die ooit nog samen met Joost Belinfante de villa van Doe Maar in Eindhoven overnam. Die mannen zijn echt inspirerend. Dik over de vijftig en toch nog vol voor de muziek gaan. We zullen hooguit stiekem een beetje pep in de cola moeten doen.”

The Real Deal is – met alle respect natuurlijk - een stuk geschikter voor oudere muzikanten dan The Spades. Op Join The Circus horen we rootsrock, blues, zelfs een beetje latin. Denvis werkte ruim twee jaar aan het album. “Het moest goed zijn”, zegt hij. “We hebben ook veel energie gestoken in het artwork. Ook al is het in Eindhoven uitgevonden, van een cd’tje worden de meeste mensen niet meer echt enthousiast. Join The Circus is een uitgebreid en mooi gedrukt boekje geworden, met handgeschreven teksten. Dat was een monnikenwerk. Mensen die het in handen krijgen zijn echt onder de indruk.”

De drie mastodonten zullen alleen bij speciale gelegenheden meedoen (“als Noorderslag belt…”), verder heeft Denvis de beschikking over een zeskoppige band, met daarin onder meer voetballer turned rocker Björn van der Doelen. “Hij is een zeer toegewijde muzikant”, zegt Denvis. “Maar dat geldt ook voor de andere jongens. Arno van Lansbergen bijvoorbeeld heeft aan een aantal nummers meegeschreven. We proberen dit op een zeer professioneel niveau te doen.” Momenteel is Denvis nog op tour met volksdichter Nico Dijkshoorn en zijn biograaf Leon Verdonschot, maar ook voor The Real Deal staan inmiddels wat data op de agenda.

Join The Circus, het klinkt als een album over het wilde tourleven, maar naast gepassioneerd muzikant is Denvis tegenwoordig ook toegewijd family man, die rustig een album over de liefde kan maken. “Dat komt doordat ik de liefde gevonden heb!”, zegt hij. Dat die twee naast elkaar kunnen bestaan, bewees hij al eerder. In 2007 stapte Denvis een paar minuten na de geboorte van zijn zoon Lou in de auto op weg naar Noorderslag, waar hij een van de meest ontroerende shows van zijn leven speelde. “Ik vond dat zo ontzettend lief van mijn vrouw”, zegt hij. “Als het naast elkaar kan, dan is dat natuurlijk geweldig. Intussen sta ik trouwens met mijn vader en mijn zoon naar edelherten te kijken”, zegt Denvis. “We staan ergens middenin het bos bij Nederweert. Papa kent de plekjes.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven