Ook de Wet van Murphy volgt Woody & Paul op weg naar het nieuwe album Ook de Wet van Murphy volgt Woody & Paul op weg naar het nieuwe album

Productie van Heroes And Zero's voorlopig even stil komen te liggen

, Tekst: Patric Muris

Ook de Wet van Murphy volgt Woody & Paul op weg naar het nieuwe album

Productie van Heroes And Zero's voorlopig even stil komen te liggen

Tekst: Patric Muris ,

3VOOR12/Eindhoven volgt Woody & Paul al een tijdje op weg naar het nieuwe album ‘Heroes And Zero's’. Dat leverde al veel mooie momenten op waaronder de opnames op locatie en de gastbijdragen van verschillende muzikanten. Er waren ook al een aantal tegenslagen te melden. Helaas bleef het daar niet bij: het budget van de band is op. Echt alles wordt overwogen om het restbedrag bij elkaar te krijgen.

Productie van Heroes And Zero's voorlopig even stil komen te liggen

Sla de geschiedenis erop na en je zal zien dat het alle grote bands is overkomen: Rolling Stones, Beach Boys en The Smiths zijn maar enkele voorbeelden van bands die meesterwerken hebben afgeleverd waarvan lang werd gedacht dat ze er niet meer zouden komen. Albums die in onstuimige tijden tot stand komen, krijgen vaak een dimensie die niet grijpbaar, maar wel hoorbaar is. Woody & Paul zien het zelf ook zo, maar zouden toch ook wel graag ‘gewoon verder willen gaan’ en het album uit willen brengen.

De opnames staan al op tape, maar het digitaliseringsproces is nu even stil komen te liggen. “We hebben er zelf voor gekozen om op deze eigenzinnige manier op te nemen. Je hebt te maken met meer processen en dan kan het meer tijd –en daarmee ook meer geld- kosten dan vooraf verwacht. Het is heel moeilijk daar vooraf een goede schatting van te maken.” Voor de duidelijkheid: Woody & Paul nemen analoog op en zetten de sporen vervolgens in de computer om de opnames te digitaliseren. Dit proces is zo goed als de eindfase van de productie van het album. Net in deze fase is het budget op waardoor de release van het album mogelijk uitgesteld moet worden.

Het gaat niet om een paar tientjes waardoor de band zelfs overweegt om hun bus te verkopen. Je vindt de advertentie hiernaast. Valt deze bus na al die jaren niet onder cultureel erfgoed vraag ik me hardop af. “Zonder nieuw materiaal zijn er weinig optredens en zonder optredens hebben we geen bus nodig.” Dat is de vicieuze cirkel waarin de band zich bevindt. Ze vullen aan: “We zijn overal toe bereid om de rest van het budget bij elkaar te krijgen. Alle opties staan open.” Er wordt gegrapt dat zelfs gigoloachtige praktijken overwogen worden. 

Het is ironisch te noemen dat net als de band in financieel zwaar weer verkeert een overvaller de studio binnen weet te dringen en dreigend vraagt om geld. Paul had €4,60 op zak en gaf dit aan hem. Toen de insluiper verdween, hadden Woody & Paul het gevoel dit niet over zich heen te willen laten komen en besloten de man te achtervolgen. De achtervolging eindigde in de Kruisstraat waar op dat moment toevallig een politiewagen reed. Het lukte Woody & Paul om de man te overmeesteren en over te dragen aan de politie. De man bleek psychisch niet helemaal in orde te zijn en was flink verward. Het verhaal zou een coverstory kunnen zijn, maar aangezien het echt uit hun getrokken moet worden, blijft het bij deze passage.

Op de website van Woody & Paul staat een muziekvideo genaamd ‘Feed My Chicken Nuthing’ die volgens Woody perfect omschrijft in welke fase de band zich nu bevindt. “Je wordt creatief in deze tijden om met weinig middelen toch je doel te bereiken.” Daarmee verwijst hij naar het videomateriaal dat ze nog hadden liggen wat gemonteerd is onder een nieuw nummer. De discussie over hoe nieuw budget te genereren gaat verder: Reclame op de bus, met z’n allen naar Holland Casino, een benefietconcert en ga zo maar door. Hoe dan ook, één ding weten ze allebei heel zeker: Heroes And Zero’s komt in de winkels te liggen. Wij houden je uiteraard op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Er is overigens ook goed nieuws te melden: het optreden op het Effenaar terras tijdens het Koninginnedagfestival werd druk bezocht en goed beoordeeld. Er werd veel nieuw materiaal gespeeld dat goed werd ontvangen. De live uitvoering van The Joker, Baby was absoluut een hoogtepunt die middag. En er is meer: één van de grootste publishers ter wereld, Talpa Music, heeft de band een publishing deal aangeboden. Zij beheren deels de rechten van de muziek en zullen Woody & Paul helpen met de zoektocht naar een label. Wellicht dat tijdens die zoektocht ook nog ergens een lot uit de loterij wordt gevonden.

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven