Nikoo: "Plan om in obscuriteit te blijven, valt in duigen" Nikoo: "Plan om in obscuriteit te blijven, valt in duigen"

Eindhovense band opgepikt door Pitchfork

, Fiona Fortuin

Nikoo: "Plan om in obscuriteit te blijven, valt in duigen"

Eindhovense band opgepikt door Pitchfork

Fiona Fortuin ,

Het plan van Nikoo om in obscuriteit te blijven, valt in duigen. Dat schrijft de noiseband uit Eindhoven in een mailing. Slechts een maand na de release van hun gratis te downloaden EP is de band opgepikt door de internationaal vermaarde site Pitchfork.

Eindhovense band opgepikt door Pitchfork

Het plan van Nikoo om in obscuriteit te blijven, valt in duigen. Dat schrijft de noiseband uit Eindhoven in een mailing. Slechts een maand na de release van hun gratis te downloaden EP is de band opgepikt door de internationaal vermaarde site Pitchfork. Onder de tab Forkast post de site tracks van interessante nieuwe bands, waaronder nu dus Marquee van Nikoo. "Misschien is het wel uit verlegenheid, dat ik zo hang aan obscuriteit", vertelt mede-oprichter Joep van Son. "Hoewel ik het met mijn andere band The Sugarettes bij het volgende album wel grootser wil aanpakken."

"Onze stijl valt blijkbaar goed bij de Amerikanen", gaat hij verder. "Deze bezit een ranzige sound, zoals ook No Age dat heeft. Je hoort wel vaker dat het weinig zin heeft om als band mails te sturen naar grote muzieksites en labels. Als antwoord krijg je dan te horen: wij vinden jou wel. Bij Pitchfork klopt dat. We kregen een bericht via MySpace. Dat was een opsteker, zo heb je toch nog iets aan het sociale netwerk."

Na de featuring op Pitchfork schoot het aantal downloads omhoog. "We zitten nu op 4.000." Ondanks een einde aan de obscuriteit, zullen de plannen van Nikoo verder ongewijzigd blijven. In augustus gaat de band de studio in en vanaf dan zal ook pas voor het eerst worden opgetreden. Zelfs al zou de band willen, een reizende drummer maakt eerder optreden onmogelijk. "Die maand komt Pim (de drummer, red.) pas terug. Eerder kan dus niet. Een vervanger zoeken willen we niet, want hij is een bijzondere drummer. De EP hebben we na vijf keer spelen opgenomen. Aan die werkwijze willen we weinig veranderen. Zo hou je het rauw en puur. Dus zodra Pim terug is, oefenen we wat en gaan we de studio in."

Een aantal optredens voor die tijd staan al geboekt. "Het zou tof zijn als dat er meer worden. Natuurlijk hoop je dat Pitchfork je dan nog niet is vergeten. Maar er is nu contact. Ik heb de persoon in kwestie ook al wat nieuw materiaal gestuurd. Hij was erg enthousiast."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven