Naked Song festival heeft wederom een kwalitatief ijzersterk programma Naked Song festival heeft wederom een kwalitatief ijzersterk programma

3VOOR12/Eindhoven tipt: Isbells, Anne Soldaat, Blaudzun en Ane Brun

, Tekst: Patric Muris

Naked Song festival heeft wederom een kwalitatief ijzersterk programma

3VOOR12/Eindhoven tipt: Isbells, Anne Soldaat, Blaudzun en Ane Brun

Tekst: Patric Muris ,

Naked Song biedt een hele middag en avond lang niets anders dan de beste nationale en internationale singer-songwriters van dit moment op vijf podia. Puur, rauw en ontdaan van alle overbodigheden. Grote namen maar ook nieuwe ontdekkingen, van Americana tot indie acts. Van solo artiesten, maar ook van duo's, trio's en full bands. Hier vind je het gehele programma met korte toelichting.

3VOOR12/Eindhoven tipt: Isbells, Anne Soldaat, Blaudzun en Ane Brun

Naked Song telt vijf podia, van de grote Eindhove Airport Zaal tot aan het intieme podium in café Meneer Frits. Het werkt onder hetzelfde principe als vele andere indoor festivals: wil je zeker zijn van een plekje bij je favoriete concert, zorg dan dat je op tijd binnen bent, want vol is vol!

Naast singer-songwriters staan er dit jaar ook enkele bands op het programma waaronder het Indie Folkachtige Isbells; een tip van 3VOOR12/Eindhoven evenals Anne Soldaat die door vele kenners, maar vooral ook door collega’s ‘de beste gitarist van Nederland’ wordt genoemd. Ane Brun is regelmatig in Nederland; iedere keer weer opnieuw is het een fijn wederzien. Blaudzun gaf onlangs nog een geweldige show in de Effenaar waar wij al lyrisch over waren. Wie hem toen heeft gemist, krijgt nu een herkansing.

De complete line up:

Joanna Newsom; Amerikaanse singer-songwriter en harpiste met eigenzinnige en intelligente  composities, bloedstollend mooie zang en prachtige arrangementen vol details.

Ane Brun; Noorse singer/songwriter die het clubcircuit muisstil krijgt met haar prachtige, breekbare liedjes. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en met haar stem oefent ze een magnetische kracht uit op haar publiek.

Isbells; wonderschone, sobere folknummers van Isbells, die doen denken aan Fleet Foxes, Patrick Watson en Elliot Smith.

C.W. Stoneking; De Australiër C.W. Stoneking brengt authentieke blues- en jazzmuziek uit de 20's & 30's die hij combineert met hilbilly, country en Caribische muziek.

Tim Knol; twintigjarige singer-songwriter van folkrocksongs die vol zitten met pakkende melodiën en je soms doen denken aan de dagen van Neil Young, Graham Parsons en The Jayhawks.
Een rauw randje en natuurlijk die ongelofelijke en zelfs doorleefd klinkende stem!

Blaudzun; genaamd naar een onbekende Deense wielrenner schrijft Blaudzun, alias Johannes Sigmund, dromerige, sombere liedjes die met zijn opvallende stem en melancholische melodieën een bijna extatische sfeer creëren.

John Fullbright; mix van pure Amrikaanse stijlen als country, folk, bluegrass, en blues. Ondanks zijn 21 jaar, klinkt John Fullbright alsof hij al jaren 'around' is. John werkte al samen met Jimmy Webb, Kevin Welch, Greg Trooper en vele anderen.

Scott Matthews; De manier van zingen, de complexe en sfeervolle composities dragen kenmerken van Buckley, maar Matthews is tegelijkertijd zo eigen dat niemand zich in beider werk zal vergissen.

Anne Soldaat; met Anne Soldaat verwelkomen een authentieke artiest die zich helemaal bloot durft te geven. Live weet Anne Soldaat een altijd indrukwekkende set neer te zetten, waarbij zijn stem en prachtige songs goed tot zijn recht komen.

Lynn Miles; een singer-songwriter die niet alleen een gezegende stem heeft, maar ook een begenadigd songschrijfster is. Op jonge leeftijd leerde ze al gitaar, piano en fluit spelen en later nam ze zangles om haar stem te versterken. Inspiratie haalt ze het dagelijks leven en de boeken die ze verslindt.

Matt The Electrician; Voormalig elektricien, een man van velen talenten. Matt is wat je noemt een multi-instrumentalist. Bij zijn optredens kun je van alles verwachten variërend allerhande snaarinstrumenten als gitaar, banjo, ukelele tot piano, xylofoon, cajon, en zelfs trompet.

Schradinova (ex-Room Eleven); Ze maakte furore met de band Room Eleven en staat aan het begin van haar solo-carrière. Begin van dit jaar maakte de jazzy zangeres bekend dat er een einde was gekomen aan de samenwerking en dat tijd was voor nieuwe dingen.

David Olney & Sergio Webb; David Olney is een gelouterde singer-songwriter in de traditie van Townes van Zandt en Guy Clark en wordt met name geroemd om zijn intelligente, doordachte teksten waarmee hij tot in de meest intieme gedachten van mensen weet te dringen.

Iain Matthews & the Searing Quartet; Voor veel muziekliefhebbers staat Iain Matthews bekend als een van de belangrijkste Engelse pop- en folkmuzikanten én als een van de leden van de legandarische groep Fairport Convention. Searing Quartet serveert evenwichtige, goed in het gehoor liggende muziek die het midden houdt tussen spannende jazz en goede popmuziek.

Caroline Herring; Caroline Herring brengt een mix van country en folk, en haar pure liedjes doen denken aan de klassieke songwriters uit de jaren '60 en '70. Ze grossiert in prachtige verhalen en poëtische meesterwerken.

Lynn Hanson; Eenvoudige gitaarliedjes zingen, dat doet ze magistraal goed, geholpen door een band die precies weet wat ze moet doen om haar liedjes (en stem) goed uit te laten komen. Uit Canada. Heerlijk!

Thad Beckman; uit Portland, Oregon (VS). Thad maakt al jarenlang muziek en combineert mooie bluesballads met folky nummers waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar. Hij komt regelmatig in Nederland, waar hij o.a. al een paar keer te zien was op Folkwoods en Bluestouch.

Kijk op www.nakedsongfestival.nl voor de speeltijden en de locaties van alle acts. Daar vind je ook muziek en clips van de artiesten die zullen optreden.

Naked Song Festival vindt plaats op zaterdag 29 mei van 16.00 uur tot 02.00 uur.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven