Jeugdsentiment in Dynamo Jeugdsentiment in Dynamo

H2O kan het nog steeds!

, Tekst: Guido Segers/Fotografie: Edward Rosmalen

Jeugdsentiment in Dynamo

H2O kan het nog steeds!

Tekst: Guido Segers/Fotografie: Edward Rosmalen ,

Het is nog vroeg op de middag, maar menig oud skatepunk fan weet zijn oude lijf naar Dynamo te slepen. Er staat namelijk weer wat jeugdsentiment op het podium. Het zal voldoende jeugdherinneringen ophalen bij de liefhebbers van het wat uitgestorven genre. Vandaag speelt ook zo’n band met een ode aan onze jeugd, namelijk H2O.

H2O kan het nog steeds!

Noyalty trapt lekker vroeg af met een explosieve set. Ja, we zijn eigenlijk niet anders gewend van deze Eindhovenaren. Ondanks het vroege tijdstip is de zaal al aardig gevuld voor de mannen en weet al zo her en der een bezoeker zijn kater van gisteravond van zich af te schudden om zodoende enthousiast te reageren op de screamo/hardcore van de heren die onlangs hun nieuwe plaat uitbrachten. De band blinkt altijd uit op thuiswedstrijden, ook nu weer en bedankt netjes het publiek als om ongeveer vier uur de set afgelopen is.

Vervolgens is het tijd voor All For Nothing om de zaal wat verder op temperatuur te brengen. De female-fronted hardcore band doet zijn best om er wat van te maken en weet ongetwijfeld een aantal toehoorders te verblijden met hun muziek. Een aardige stoet loopt echter snel de zaal uit. Het moge duidelijk zijn dat het echt maar om één bandje draait vandaag. Het publiek is ook, laten we eerlijk zijn, over het algemeen niet het jongste wat je verwacht te treffen. Helemaal niks mis mee, zo herleven oude tijden natuurlijk. Maar ze doen ook allemaal iets rustiger aan dan in de hoogtijdagen wat zorgt voor een wat teruggetrokken sfeer.

Om iets voor zessen klinken er een aantal nummers over New York als een intro voor de band waar iedereen voor komt. De heren sprinten het podium op en knallen meteen "1995" er tegenaan. Het publiek barst los en gedurende de hele show zijn er continue minimaal drie mensen aan het crowdsurfen en een gelijk aantal staat op het podium klaar. Zanger Toby Morse kan bij deze laatste show van de tour zijn stem mooi sparen, want iedereen zingt mee op klassiekers als "Faster than the world" of "Thicker than water". Uiteraard wordt er ook een mooi woordje gesproken voor moederdag, want dat mogen we ook niet vergeten vandaag. Het is duidelijk te merken dat de band moe is van de tour, maar dat weerhoudt ze er niet van om net zo hard te gaan als er uit te halen valt. Ook van de meest recente plaat speelt de band nog het een en ander, zoals de titeltrack "Nothing to prove", waar een extra lange versie van gespeeld wordt. Straight edge anthem "Still here" wordt ook nog erg gewaardeerd door de toeschouwers. De band is trots op haar New Yorkse afkomst wat blijkt uit de eindeloze serie tributes aan stadgenoten als Madball en Agnostic Front. "Guilty by association" is daar een van. Als de band er dan mee kapt is het ook over en uit. Een van de bandleden laat zich nog ronddragen, maar dan is het af en heeft H2O laten zien dat ze er nog steeds zijn en dat hun show staat als een huis!

Gezien: H2O@ Dynamo, Eindhoven op 9 mei 2010.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven