Fahrenheit Twins viert tweede verjaardag met intiem concert Fahrenheit Twins viert tweede verjaardag met intiem concert

Tijdreis door twee jaar Fahrenheit Twins historie

, Tekst en fotografie: Leon Versmissen

Fahrenheit Twins viert tweede verjaardag met intiem concert

Tijdreis door twee jaar Fahrenheit Twins historie

Tekst en fotografie: Leon Versmissen ,

Afgelopen vrijdag vierde Fahrenheit Twins hun tweede verjaardag sinds de oprichting van de band. Boxtelse jongerencentrum B-town is uitgekozen als locatie. Een toepasselijke keuze want ook B-town bestaat komende maand twee jaar. Na hun vorig jaar gehouden succesvolle eerste verjaardagsconcert was besloten hier een vervolg aan te geven.

Tijdreis door twee jaar Fahrenheit Twins historie

B-town is vanavond omgetoverd tot een sfeervolle intieme huiskamer. Een honderdtal vrienden, familie en liefhebbers betaalden woonden een uniek concert bij.De zaal is al goed gevuld en naast de vijftig stoelen staat er ook nog eenzelfde aantal mensen achterin de zaal als Sander Blom het podium op komt. Met alleen een gitaar zet hij met het ingetogen ‘Cold City’ meteen de toon voor een sfeervolle intieme eerste helft van de avond. Na ‘Weapons’ komt gitarist Thomas van Doremalen erbij. Samen spelen ze ‘The Ends Will Meet’ en als even later ook Teun Duijghuisen op bas en Max Bergman op drums mee komen spelen is het kwartet compleet. Naast een aantal nieuwe nummers en coverversies van persoonlijke favorieten komen ook bijna alle tracks van de vorig jaar verschenen eerste EP ‘Your Moment In The Sun’ voorbij.

Als Blom vooraan op het podium gaat zitten voor een cover van het door Leonard Cohen geschreven ‘Halleluja’ is het niet mee dan logisch dat de versie van Jeff Buckley als inspiratie heeft gediend voor de Fahrenheit Twins interpretatie. De intensiteit die Buckley in zijn nummer legt, heeft veel overeenkomsten met de manier waarop Sander de nummers zingt. Dat voor de cover van ‘All Along The Watchtower’ is gekozen voor de Dylan versie spreekt dan ook voor zichzelf.

Na de pauze opent de band met ‘With Or Without You’ van U2. Dit komt niet helemaal uit de verf en past ook niet zo goed bij de andere nummers. ‘An Answer, An Answer’ gaat twee jaar terug in de tijd en was destijds het eerste nummer wat door de band werd gespeeld. Dit kan op een verjaardagsfeestje natuurlijk niet missen. Met Sander op keyboard wordt vervolgens ‘Eva (I’ll Take You On)’, door Max geopend met een drumloopje en het mooie ‘Sometimes It’s Better To Go’ gespeeld. Dan volgen er drie nieuwe composities voor de in het najaar te verschijnen tweede EP Thundercloud: Come Closer, Imaginary Numbers en Thundercloud.
 
Vooral in het dynamische titelnummer wat uit doet kijken naar de komende EP kan Thomas zich helemaal uitleven tijdens een mooi intermezzo. Geëmotioneerd probeert hij na het nummer zijn iets oudere oom Theo te bedanken die al 80 is en nog steeds op het podium staat. Sander schiet hem te hulp door te verduidelijken dat hij een inspiratiebron voor Thomas is. Na het nummer ‘Hymn’ wordt afgesloten met ‘Imagine’ van John Lennon wat de band, met zijn vieren zittend op het randje van het podium, speelt. Daarmee zijn we aangekomen bij het einde van een mooi concert met verrassende nummers en de voorbode voor de aankomende tweede EP. 3VOOR12/Eindhoven wenst Fahrenheit Twins nog vele jaren.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven