Bad ass boogie, underground disco en punkfunk/ 80s wave Bad ass boogie, underground disco en punkfunk/ 80s wave

Ari Daily draait vooral geen house!

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Bad ass boogie, underground disco en punkfunk/ 80s wave

Ari Daily draait vooral geen house!

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Zaterdag 29 mei is er in het Stroomhuisje in Eindhoven een gratis feest, en nee: het feestje heet geen Broke. Vice, van het welbekende magazine, organiseert samen met Jägermeister, die van dat drankje, het Jägerland tourfeest. Na Amsterdam en Groningen doet het rondreizende muzikale circus nu Eindhoven aan. Wij spraken kort met dj Ari Daily over wat we van hem kunnen verwachten die avond.

Ari Daily draait vooral geen house!

Overmorgen zal in het Stroomhuis het Jägerland/ Vice feestje gehouden worden. Het affiche vermeldt trots dat uit België een one man party zal overkomen, een alias van de drummer van Soulwax. Vanuit de Randstad komen overgewaaid Casper ‘Dekmantel’ Tielrooy en Italo discoproducer Palmbomen. Voeg hier ook nog een snufje muziek uit Duitsland toe van ‘de man die alles draaien kan’ Shir Khan en een band met de naam The Benelux en het Europese feestje is zaterdag compleet. Toch niet helemaal, want uit onze eigen lichtstad zal Ari ‘Broke’ Daily ook een set verzorgen. We vroegen hem naar zijn favoriete 5 platen van dit moment en kregen er 3.

De eerste track die Ari met ons wil delen is van Gangstarr en draagt de illustere titel Now you're mine van het Hard To Earn album. Hij ligt graag zijn keuze persoonlijk toe:
Gangstarr, all time heroes waarbij de geniale producties van Premier de monotone flow van Guru's raps perfect ondersteunt. Na de tragische dood van Guru weer ouwe shit gaan checken en 'Now you're mine' herondekt als banger op de hedendaagse dansvloer. Oef!

De tweede track is van The Pinch met het nummer Shot Out van het  Peoples Potential Unlimited album.
Fantastische 80's funk met monsterlijke baslijnen en een killer groove. Nondeju dik (net als alles eigenlijk op PPU)!

Bij de derde track, eentje van Crash Course In Science met het nummer Flying Turns, kregen we meteen van Ari te horen dat het slechts bij een lijstje van 3 zou blijven. Als argumentatie droeg hij aan dat er teveel ‘vette shit’ is om uit te kiezen. Over Crash Cours in Science wilde hij wel nog graag het volgende kwijt;
Deze waanzinnige wave plaat is opgenomen in '81 en klinkt bijna 30 jaar na dato nog steeds futuristisch en ultracool! Door de helden van het Minimal Wave label weer opnieuw onder de aandacht gebracht. Hulde!

Nieuwsgierig geworden naar hoe dit allemaal klinkt maar nog geen kaartje kunnen scoren? Als je haast maak,t kun je je nog inschrijven op de speciale Jägerland website. Geef in je argumentatie op dat je een trouw lezer bent van 3VOOR12/ Eindhoven en wie weet bof je en sturen ze je een digiticket. Wil je het risico niet lopen naast de spreekwoordelijke pot te pissen, dan liggen de aller aller laatste tickets vanaf zaterdag achter de toonbank van kleding winkel Magda aan de Bergstraat. Niet doorvertellen dat je deze tip van ons hebt, oké?

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven